Presentació de la primera edició dels Pressupostos Participatius de Rafelbunyol

Ahir va tindre lloc la presentació de la primera edició dels Pressupostos Participatius de Rafelbunyol que implica la inversió de fins a 75.000 € del pressupost municipal del pròxim any en actuacions sorgides de la pròpia ciutadania.

 

Així doncs, des de hui i fins al 21 de juliol, qualsevol persona vinculada al municipi podrà presentar fins a tres propostes d’inversions noves o de reposició i/o de gastos corrents, amb l’objectiu que l’ajuntament les duga a terme amb el pressupost municipal de 2020.

 

Les propostes ciutadanes es presentaran a través del recent Portal de Participació Ciutadana de Rafelbunyol i, perquè puguen passar a la fase de votacions ciutadanes, hauran de complir els requisits establits, principalment, que la proposta siga de competència municipal, que siga viable i legal i que coste menys de 20.000 €.

 

Finalitzada la Fase de Propostes Ciutadanes, una Comissió de Seguiment i Validació Tècnica de l’ajuntament estudiarà totes les propostes presentades, comprovarà que compleixen amb els requisits per a la seua validesa i pressupostarà el cost econòmic aproximat de cada una d’elles.

 

Totes les propostes validades passaran a la Fase de Votació Ciutadana, la qual tindrà lloc entre el 13 i el 26 de setembre, durant la qual totes les persones majors de 16 anys, i empadronades a Rafelbunyol almenys des de gener de 2019, podran votar fins a tres propostes ciutadanes, amb la finalitat de decidir aquelles que l’ajuntament executarà el pròxim any.

 

Finalment, les propostes ciutadanes seran ordenades de major a menor en funció del nombre de vots obtinguts i incloses en el projecte de pressupost municipal de 2020, fins a esgotar la quantitat de 75.000 € reservats a pressupostos participatius.

 

Per a l’alcalde de la localitat, Fran López: “La participació ciutadana en els processos que portàrem a terme l’any passat va ser molt positiva i segur que durant els pressupostos participatius ho torna a ser, perquè vivim en un poble on els veïns i veïnes estan compromesos amb el municipi. En tot cas, continuem animant la gent de Rafelbunyol a participar per a decidir com i en què invertim 75.000 € i recordem que, amb la finalitat d’ajudar a qualsevol persona que vulga fer-ho, hem establit un Servei de Suport a la Participació, els dilluns i dimecres dels mesos de juliol i setembre, de 16:30 h a 18:30 h en la Biblioteca Municipal, i també unes Jornades Explicatives-Formatives en la Llar del Jubilat per al 27 de juny i el 19 de setembre, a les 18:00 h, i en la Biblioteca el 4 de juliol i 19 de setembre, a les 11:00 h”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *