Prop de 900 gats esterilitzats a València

La regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de València, Glòria Tello Company, ha valorat positivament els resultats del Pla Colonial Felí iniciat a la ciutat el passat 10 d’octubre i que ha permés esterilitzar en estos quasi quatre mesos a un total de 143 exemplars, 72 mascles i 71 femelles, que se sumen als més de 700 gats esterilitzats en les tres primeres edicions del Pla d’Esterilització Felina.

Esta actuació d’esterilització de gats i gates dels últims mesos se suma a les ja realitzades durant tres edicions anuals al llarg d’este mandat, de pla d’esterilització a través de clíniques veterinàries que s’han adherit al mateix mitjançant un contracte amb el Col·legi Oficial de Veterinaris. En paraules de Tello, «des de la creació d’esta Regidoria hem decidit apostar pel Pla d’Esterilització Felina per a assegurar el tractament mèdic adequat de les colònies ferals de la nostra ciutat com a mostra del nostre compromís inequívoc pel benestar animal».

Com ja va informar la Regidoria a la fi del 2018, este pla s’ha reforçat amb la contractació de veterinaris municipals adscrits al servici de Sanitat. La Regidoria de Benestar Animal planeja continuar en esta línia actuant barri a barri i avançant en forma de taca d’oli en tota la ciutat, amb l’objectiu de realitzar un cens real de totes les colònies de la ciutat i l’esterilització de tots els gats de les colònies de València.

Tots els animals tractats en l’últim reforç han sigut sotmesos al mètode CES (captura, esterilització i solta). A més, es van capturar altres tres gats que estaven esterilitzats però sense marcar i es va procedir al seu marcat en l’orella. En concret, els gats esterilitzats pertanyen a una vintena de colònies: parc dels Orriols, Sant Marcel·lí, Renfe, zona Port, Montolivet, zona de la comissaria de Molí del Sol, Patraix, escola municipal Els Pardalets, Las Ánimas del Port, zona Oceanogràfic, Jardins de Vivers, Marxalenes, zona de L’Alqueria Lolín, zona d’Arquitecte Alfaro, plaça Poeta Lorente, zona del Carme, Cementeri del Grau, la Fe vella i plaça Calabuig. D’estes localitzacions s’ha esterilitzat íntegrament (més d’un 90% de la població) a tres de les set colònies existents als jardins de Vivers; en la resta d’emplaçaments s’ha actuat sobre casos urgents o d’especial rellevància.

A més del procediment d’esterilització, tots estos animals han sigut també sotmesos a revisió clínica, inclosa la seua desparasitació interna i externa i tractament de forma preventiva amb antiinflamatoris i antibiòtics segons s’establix en els protocols del Pla d’Esterilització Felí.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *