El Puig celebra la tradicional i entranyable festa de Sant Pere

El cap de setmana del 26 al 28 de gener El Puig de Santa Maria viurà la seua festa principal, la de l’homenatge a Sant Pere, patró del municipi. Durant tres dies intensos una bulliciosa fira omplirà de parades, atraccions i colors l’esplanada del Reial Monestir i culminarà, el diumenge 28, amb una exhibició de cant d’estil pels carrers del poble, la tradicional “dansà” i la degustació de l’olla de Sant Pere.
L’olla és una sabrosa versió d’arròs amb fesols i naps preparada amb molta cura en calderes sobre llenya pels clavaris de Sant Pere. Originàriament es repartia entre les persones més necessitades però hui en dia pot gaudir d’ella tot aquell qui vulga. De fet són milers els visitants que s’acosten al Puig per gaudir de la fira i degustar una ració d’este plat tan típic i tradicional.
Un altre element fonamental són el cant d’estil i la tradicional “dansà” que es balla pel matí en honor a Sant Pere. Un espectacle visual i musical que els últims anys ha esdevingut multitudinari, aplegant més d’un centenar de ballarins i ballarines dansant a la vegada pels carrers del poble.
La regidora de Festes Maite Sánchez asseyala que “tot està punt per a rebre les més de 20.000 persones que calculem que vindran a celebrar amb nosaltres la que és una de les nostres festes més entranyables i volgudes”.
Sant Pere Nolasc, patró del Puig
La tradició situa l’origen de la festa en honor a Sant Pere Nolasc en el descobriment que el fundador de l’ordre de la Mercè va fer, a finals d’agost de 1.237, de la imatge de la Mare de Déu del Puig a la cima d’un tossal, baix d’una campana. En eixe mateix lloc Jaume I va manar erigir un any després el que seria l’Església de Santa Maria del Puig. És una festivitat en què s’uneixen elements tan dispars com la devoció i els orígens de la identitat del poble valencià.
Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *