Compromís per Puçol afirma que «PURP arriba a un acord de govern amb el PP, C’s i Vox»

«No es pot començar la casa per la teulada», afirma Compromís per Puçol. El partit valencianista destaca que «l’estratègia del Psoe per a formar un govern progressista en Puçol ha sigut lamentable. Deu dies després de les eleccions, i per primera vegada, és quan el Psoe telefona a Compromís per Puçol per a mantindre una primera reunió i intentar aproximar postures».

Mentrestant el PP ja s’havia reunit dues vegades amb PURP per avançar en un acord per a formar govern amb Vox i C’s.

El divendres dia 7 de juny se celebrà la primera reunió entre Psoe i Compromís per Puçol, i la primera i única condició que posà el Psoe damunt la taula, per a començar a negociar i arribar a un acord, destaca Compromís, va ser «que l’alcaldia fora per a ells els quatre anys».

«Després de la mala experiencia viscuda els dos últims anys de govern amb els socialistes», Compromís per Puçol diu que exigirà, des del primer moment, «que calia parlar primer del què, del com i del quan per a governar el nostre ajuntament».

Puntualitza, «És més, davant la contínua insistència per part del Psoe per que els donarem els quatre anys d’alcaldia, Compromís per Puçol estigué a punt d’alçar-se i d’abandonar la reunió».

Després s’han produït dues reunions més, les quals serviren «per a fixar les regles del joc i marcar les prioritats, davant un hipotètic govern de Psoe, Compromís per Puçol i PURP».

Destaca Compromís que «és abans de la tercera reunió quan Compromís decideix mantindre una reunió amb PURP per conéixer de primera mà les seues condicions per a recolzar el futur govern, manifestant-nos que no havien rebut cap noticia del Psoe fins a eixe dia. És per això que havien anat avançant i ja tenien prou enllestit un acord amb el PP, C’s i Vox, i que arribats a haver de recolzar un posible govern amb Psoe i Compromís com a socis, no tenien gens clar que l’alcaldia fora per al Psoe, per haver-lost enganyat al no complir cap acord del pacte “ocult” signat amb l’anterior alcaldessa socialista i per la pèssima gestió en les urbanitzacions per l’actual cap de llista del Psoe, Ana Maria Gómez Pimpollo com regidora d’Urbanisme».

En la tercera reunió, Compromís per Puçol afirma que «transmetés al Psoe que no estava gens clar que PURP recolzara el nostre pacte. El Psoe tornà a insistir, una i una altra vegada, en què si nosaltres signàvem un preacord, ells aconseguirien el vot de PURP, però que calia signar sí o sí el preacord en esta reunió, pel qual Compromís per Puçol es comprometia a donar-li l’alcaldia al Psoe».

«Des de Compromís per Puçol ens negàrem a signar este preacord sol·licitàrem que PURP acudirá tambè a la próxima reunió i que aclarira la seua postura i les seues exigències per a formar part del possible govern entre Compromís i el Psoe, i aleshores és quan Compromís per Puçol signaria l’acord de govern».

I destaquen que «este va ser el detonant pel qual el Psoe donà per trencades les negociacions. Que ara el Psoe vulga responsabilitzar a Compromís per Puçol de la seua lamentable estrategia i de la forma de portar la negociació, és simplement faltar a la veritat, com solen fer habitualment. I com sempre, tirant-li la culpa a Compromís».

Compromís responsabilitza als socialistes ja que «han obviat des del principi que per a formar un govern sòlid era importantíssim comptar amb el vot de PURP donat que no teníem la majoria absoluta. Si no saben el motiu pel qual PURP no confia en ells, que s’ho facen mirar».

Des de Compromís per Puçol manifestem que «en la pròxima legislatura farem una oposición constructiva i sempre posant per damunt de tot, el nostre poble, Puçol».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *