Quart de Poblet inica les obres del nou parc recreatiu-esportiu de Molí d’Animeta

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha iniciat ja les obres del nou parc recreatiu-esportiu a l’entorn de Molí d’Animeta, entre l’avinguda del Mediterrani i Roll de les Eres, que inclourà una pista d’atletisme de 200 metres de corda i 4 carrers. Constarà també de quatre àmbits més: una àmplia zona de praderia i arbrat, jocs infantils, gimnàstica per a majors i un skate-park, entre altres prestacions. Els regidors de Planificació Urbanística i Sostenibilitat, i Esports i Zones Verdes, Juan Medina i Manuel Díaz, respectivament, han supervisat l’inici dels treballs.

L’actuació es realitzarà per fases. En la primera, s’aborden la reordenació de la parcel·la, la instal·lació de les xarxes de subministrament d’aigües potables i energia elèctrica, el parc amb arbrat i sistema de reg, i la construcció de la pista d’atletisme. Per a fer-la realitat, l’Ajuntament s’ha acollit a les subvencions previstes en el Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València, que aporta els 784.000 euros de finançament necessaris.

En una fase posterior, s’executarà l’skate park, un edifici de vestuaris i el clos perimetral de tota la instal·lació.

Una de les característiques més destacades d’aquest projecte és que ha sigut consensuat amb diferents col·lectius ciutadans. L’apertura d’una instal·lació per a la pràctica de l’atletisme, que ampliara les prestacions de la pista existent en el Parc Poliesportiu Municipal, era una demanda del Club d’Atletisme de Quart de Poblet, a la qual s’ha donat resposta. A més de la zona de pista de carreres (amb quatre carrers), s’ha projectat espais per a la pràctica de salt de longitud, triple salt de longitud i zona de llançament de pes, segons expliquen des de la Regidoria d’Esports, que dirigeix Manuel Díaz.

La creació d’un parc infantil en aquesta zona del municipi va ser plantejada pel Consell Municipal de la Infància (CMI) i l’skate-park (amb una part adaptada per a bicicleta acrobàtica) s’ha dissenyat consultant als skaters del municipi.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *