Rafelbunyol comença la implantació de les mesures per al compliment del seu Pla Municipal Contra la Violència de Gènere

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha començat la implantació de les mesures per al compliment del seu Pla Municipal Contra la Violència de Gènere, aprovat per unanimitat el passat 26 de novembre.

Després de la fase d’elaboració d’aquest pla en el qual es va estar treballant de l’1 d’agost a l’11 de novembre del passat any, diagnosticant les carències del municipi, ha arribat la fase de l’execució de les primeres actuacions, gràcies a la subvenció rebuda de 18 mil euros, provinent dels fons destinats del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere del Govern d’Espanya als ajuntaments.

La violència de gènere està reconeguda internacionalment com la manifestació més greu de la desigualtat, del domini i abús de poder dels homes sobre les dones, constituint una violació dels drets fonamentals de la persona. És un problema social que necessita de l’acció continuada i conjunta de les administracions, institucions i ciutadania per a la seua eradicació. La violència contra les dones és una forma de discriminació i una violació dels drets humans.

Des de l’Ajuntament de Rafelbunyol hi ha una gran implicació en la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere, raó per la qual es va adherir a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, la finalitat de la qual és connectar als ajuntaments per a donar la millor resposta a la violència de gènere i protegir de manera més eficaç a les víctimes.

Les primeres actuacions de Rafelbunyol per a la implementació del seu Pla són:

 

  • Realització de campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones, sobre tot entre la població escolar.
  • Promoure les Unitats de Suport en l’àmbit local o Taules de Coordinació o instruments de cooperació i coordinació ajuden les víctimes de la violència de gènere.
  • Donar suport i contribuir a l’exercici de les seues funcions per la Unitats de Suport
  • Reforçar els serveis municipals d’atenció i informació a víctimes de violència contra la dona.

 

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *