Rafelbunyol reprén l’obligatorietat d’identificar als gossos pel seu ADN

Durant l’última sessió plenària, celebrada aquest dilluns 29 de juliol, es va acordar reprendre l’obligatorietat d’identificar als gossos pel que fa a ADN, disposició recollida en l’Ordenança Municipal reguladora de la tinença i protecció d’animals de companyia, amb la qual es pretenen evitar els problemes de convivència i salut pública que puguen generar les deposicions fecals i orins dels cànids.

Per majoria de set vots a favor del Grup Socialista de Rafelbunyol, dos vots en contra de Compromís per Rafelbunyol, i quatre abstencions, del Partit Popular i Ciudadanos de Rafelbunyol, es va decidir alçar la suspensió, acordada en la sessió plenària de l’1 d’abril, relativa a l’aplicació de la disposició transitòria de l’Ordenança Municipal reguladora de la tinença i protecció d’animals de companyia, relatiu a l’extracció de mostra, anàlisi del laboratori i expedició xapa identificativa de l’ADN dels gossos.

Les persones propietàries d’un gos que resideix habitualment en el nostre municipi tenen ara fins al 31 d’octubre de 2020 per a realitzar la prova de genotipatge caní. Aquesta identificació es basarà en l’extracció d’una mostra d’ADN que determine l’empremta genètica de l’animal. L’extracció d’ADN s’haurà de realitzar per qualsevol veterinari col·legiat, qui enviarà una xapa identificativa al propietari o a la propietària del gos, deixant constància d’aquest fet en la base de dades.

L’Ajuntament assumirà el 50% del cost dels honoraris del veterinari, del laboratori d’anàlisi, de la xapa identificativa i de la resta de gestions, fins a la data límit. Despés del 31 d’octubre, seran satisfets per les persones propietàries dels animals, excepte les que posseïsquen gossos guia.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *