Recullen 50 bosses industrials plenes de residus a la platja de Meliana

L’última setmana de març, i abans de les festes de Setmana Santa i Pasqua, l’Ajuntament de Meliana ha realitzat una jornada de neteja de la platja per a començar a preparar la temporada d’estiu. Una acció en la línia d’iniciatives internacionals com ara la de Clean Up the Med, una campanya de sensibilització que involucra més de 1.500 punts de 21 països del Mediterrani amb la finalitat de cridar l’atenció sobre la contaminació del mar. Una acció que consistix a fer actuacions de neteja de platges i espais naturals a partir del fem i dels residus generats per activitats humanes incorrectes.
El regidor de Medi Ambient, Pere Cano, fa èmfasi en el fet que “amb l’aprovació inicial del Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), la platja de Meliana ja ha quedat catalogada com d’especial interés, principalment per la seua configuració de platja natural, per la seua continuïtat amb l’horta com a finestra oberta al mar i per la seua ubicació pròxima a la ciutat de València”. Amb esta realitat i la definició d’un marc legal i d’una ordenació territorial clares, l’Ajuntament està decidit a anar millorant este espai singular del terme de Meliana.
Com explica el responsable municipal “la neteja i el manteniment de les bones condicions de l’espai de la platja i del litoral és i serà una de les preocupacions municipals importants, ja que és una zona amb molta pressió humana”. Per això iniciatives com la neteja realitzada estos dies. En esta actuació han participat joves dels cursos de Formació Professional Bàsica de l’IES la Garrigosa de Meliana, a més de personal de la Brigada d’Obres i Serveis del programa Avalem Experiència del Servef i de l’empresa FCC, la contrata de neteja de l’Ajuntament.
S’hi han recollit unes 50 bosses industrials plenes de residus i deixalles, la majoria objectes i restes de plàstic, un dels principals problemes pel que fa a la contaminació del mar. A més de llandes, enderrocs, preservatius i alguna xeringa, especialment a la zona del pàrquing. L’acció s’ha coordinat des de l’àrea de Medi Ambient del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Meliana.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *