Més de 5.000 metres de platges tancades per un abocament a Alboraia

L’Ajuntament ha procedit restringir el bany en les platges de la Malva-rosa (2.800 metros), el Cabanyal (1.200 metros) i Patacona (1.050 metros) temporalment i per precaució, davant una anàlisi rutinària feta per la Conselleria de Medi Ambient que ha donat uns resultats no òptims. La regidora en funcions de Platges de València, Pilar Soriano, ha explicat que «com a institució responsable, que posa el benestar de la ciutadania per davant de tot, hem decidit aplicar esta mesura. De moment hem comprovat que els resultats no vénen produïts per les obres de reparació que s’estan realitzant en l’emissari de Vera, i tot sembla indicar que ve d’algun punt de la Platja de la Patacona, però en estos moments l’equip tècnic ho està estudiant».

Funcionaris tècnics de les delegacions de Platges i del Cicle Integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València s’han desplaçat fins a la Patacona per comprovar i determinar quina és la causa en les resultats d’estes anàlisis de la Conselleria. En tot cas, hui l’Ajuntament farà noves anàlisis (els resultats de les quals se sabran demà) i, si la qualitat de l’aigua torna a ser òptima, es procedirà de nou a l’obertura al bany.

«Tenim el compromís d’oferir unes platges d’excel·lència i amb una qualitat de l’aigua molt bona, per això, si les condicions no són les millors, i amb la responsabilitat com a bandera, preferim aplicar un tancament temporal al bany. Anirem informant de les successives anàlisis que anem realitzant. El bany podrà tornar a disfrutar-se quan les qualitat de l’aigua siga tan bona com sempre», ha informat Soriano.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Alboraya, comunica la prohibició per al bany a la platja de la Patacona, després de la comunicació emesa pel Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Generalitat Valenciana, ordenant el tancament de la zona de bany per detectar nivells elevats de paràmetres microbiològics.

Les mostres de les aigües analitzades van superar ahir els límits establits segons el Reial decret 1341/207 d’11 d’octubre sobre la gestió d’aigües de bany per a ser aptes per al bany. Àrea de medi ambient i platges municipal ha rebut hui els resultats de les analítiques per part del Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i qualitat d’aigües. L’Ajuntament ha activat el protocol de forma automàtica, convocant l’òrgan Gestor de Platges i informant el Servei de Socorrisme, Policia Local i a la ciutadania.

Es procedirà a prendre una nova mostra d’aigua en aquest punt en el dia de hui, els resultats del qual es comunicaran quan s’obtinguen.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *