Tècnics de l’ONCE revisen la instal·lació de semàfors amb senyals acústiques i compte enrere a Paiporta

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Paiporta ha finalitzat recentment la instal·lació de semàfors amb senyals acústiques i compte enrere a tots els encreuaments del poble regulats per aquests elements. Les últimes actuacions han suposat la conversió a aquest sistema de les interseccions del carrer Mestre Palau, a l’altura de la rotonda del Pont Nou i, en aquest mateix carrer, a l’alçada de Jaume I, a l’Auditori. També ha actuat al carrer Mestre Serrano, en la connexió amb el carrer Santa Anna.

La instal·lació d’aquest sistema de millora de l’accessibilitat per a persones invidents i de la seguretat per a la circulació de la ciutadania en general ha suposat una inversió per a l’Ajuntament de 13.342,42 euros (IVA inclòs). Personal tècnic de l’ONCE va visitar recentment Paiporta per a revisar el funcionament d’aquest sistema.

Per a poder activar els senyals acústics, les persones amb dificultats visuals han d’acudir a l’Ajuntament, que els proporcionarà de manera gratuïta un comandament que podran activar cada vegada que necessiten creuar una via amb la circulació regulada per senyals acústiques. També es poden posar en marxa amb qualsevol telèfon mòbil que compte amb sistema bluetooth. La regidoria d’Urbanisme orientarà a totes les persones interessades en utilitzar aquesta aplicació.

Els tres nous punts finalitzats recentment se sumen als que ja es varen renovar a mitjans de 2017, quan l’Ajuntament va implementar les senyals acústiques i el compte enrere de l’encreuament de la carretera de Picanya amb el carrer Sant Antoni, el del carrer Catarroja amb Mestre Serrano, i el semàfor de l’avinguda Francesc Ciscar, a l’alçada de l’estació de Metrovalencia.

Amb totes aquestes actuacions i la que hi ha prevista a la plaça La Sénia, que estarà finalitzada en aproximadament un mes, el consistori paiportí millora l’accessibilitat per a persones invidents i també incrementa la seguretat per als i les vianants a tots els encreuanents regulats per semàfors de Paiporta.

«Per a nosaltres, l’accessibilitat és una prioritat i, amb aquest sistema, garantim que totes les persones se senten més segures a l’hora de circular pel poble, independentment de la seua diversitat funcional», ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín. Per al regidor d’Urbanisme, Pep Val, s’ha aconseguit «avançar en la integració de les persones invidents, i també en la millora de la seguretat per a la tota la ciutadania» en una actuació que ha qualificat de «fonamental» i que «deuria haver-se fet molts anys enrere», però «cap govern anterior va tindre la capacitat o la sensibilitat per a portar-la a terme».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *