Tornada del Tractor 4 coincidint amb la data en què es va inaugurar l’estació de Rafelbunyol

Aquest divendres, 16 de novembre, amb motiu del 125 aniversari de l’arribada del trenet a Rafelbunyol, s’inaugurarà la reposició del Tractor 4, ja restaurat, a l’exterior de l’estació de Rafelbunyol (C/ Reial Séquia de Montcada, Rafelbunyol), on es podrà visitar de manera gratuïta durant tot el cap de setmana.

Aquesta peça històrica forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construït per Devís en la dècada de 1930 per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del trenet estan lligats a la Segona República.

Després de diversos anys fora de servei va ser restaurat i situat com a monument en 1985 quan es va reformar l’estació de Rafelbunyol, amb l’objectiu de preservar i tenir sempre present l’evolució històrica del transport metropolità.

Investigació històrica

A més de la tornada del Tractor 4, coincidint amb la data en què es va inaugurar l’estació de Rafelbunyol, el 18 de novembre de 1893, quan complirà 125 anys, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha organitzat per al divendres a la vesprada a la sala d’audiovisuals de la Casa de la Cultura activitats vinculades amb la història del trenet.

A les 18 h, Virginia García, responsable de Conservació Històrica i Documentació de FGV impartirà una conferència sobre el procés de restauració del Tractor T4. Xarrada que continuarà, a les 18:50 h, amb un taller recopilació d’històries sobre el trenet, impartit Rubén Pacheco, comissari de l’exposició »125 Anys del Trenet» on totes les persones assistents podran portar fotografies del trenet per a compartir-les i reconstruir un dels punts de partida més rellevants del desenvolupament socioeconòmic del nostre municipi.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *