Torrent acull la IX Trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre

L’Agrupació de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana, presidida pel torrentí José María Palop, organitza la seua novena trobada, que en esta ocasió es celebra a Torrent. L’agrupació està formada per 25 confraries de les quals hi participaran prop d’una vintena.

Els actes començaran el diumenge 14 de febrer a les 10.00h a l’Ajuntament de Torrent, on l’alcalde, Jesús Ros, donarà la benvinguda a totes les germandats i confraries vingudes d’altres pobles. A continuació, tots els assistents es dirigiran a la Casa Museu de Setmana Santa per a conéixer els passos de cada germandat torrentina.

A les 12.00h tindrà lloc en l’Antic Mercat la inauguració de l’exposició en què cada confraria i germandat participant es donarà a conéixer amb l’exposició de les vestimentes, bàculs, imatges, revistes, etc.

En la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora, a les 13.00h, es celebrarà la missa inaugural presidida pel consiliari de la Setmana Santa de Torrent, Juan José Llorens Llorens i pel consiliari de la Germandat del Sant Sepulcre, Javier López Díaz. Per últim, un dinar de fraternitat posarà fi al dia inaugural de la IX Trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre.

Durant la setmana, amb motiu d’esta trobada, s’han organitzat dos xarrades a la Casa de la Cultura, el dimarts 16 a les 20.00h, el doctor en medicina, Roberto Montalván Sempere impartirà la conferència «La Pasión de Jesús bajo el punto de vista médico», el dimecres 17 a la mateix hora, el rector i director titular del Col·legi Claret serà l’encarregat de impartir la conferència «Un muerto muy vivo».

El dissabte 20 de febrer, com a cloenda, es celebrarà la solemne processó de la IX Trobada que tindrà l’inici i final en la parròquia de Mont-Sió. Es tracta d’un acte en què participaran vora un miler de persones i on estaran presents també les germandats de la Setmana Santa torrentina a través dels presidents, els quals han sigut convidats per l’agrupació per a axí, fer-los partícips d’esta trobada. A més, la processó estarà presidida per la imatge titular del Crist Jacent del Sant Sepulcre de Torrent.

L’itinerari de la processó serà el següent: Mont-Sió, Fra Lluís Amigó, plaça Major, Sagra, plaça del Bisbe Benlloch, av. al Vedat, Exèrcit Espanyol, plaça de Sant Jaume, Toledo, Calvari, Mont-sió. Per a acabar tindrà lloc un besapeu i una oració final.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *