Totes amb Burjassot exigix la recuperació del gabinet psicopedagògic municipal

La plataforma ciutadana i municipalista Totes amb Burjassot denuncia públicament el tancament de la nit al dia, el passat 1 d’abril, del Gabinet Psicopedagògic Municipal, que prestava multitud de serveis municipals, com assessorament psicològic a les famílies, intervenció escolar o anàlisi i elaboració d’informes sobre dades educatives, entre uns altres.

Per a Totes amb Burjassot, «pel que sembla, la decisió ha agafat per sorpresa a la regidora d’Educació, Laura Espinosa (PSPV-PSOE), a Compromís, soci de govern del PSOE (que ostenta l’Alcaldia) i també a la resta de forces polítiques de l’Ajuntament. Tant així, que l’esmentada edil va presentar formalment la seua carta de dimissió el passat dia 5». En aquesta, assenyala que “Educació a dia d’avui només disposa d’una administrativa de Benestar Social per a gestionar totes les seues competències”, i que “la decisió de finalitzar el servei del Gabinet Psicopedagògic Municipal s’ha vist precipitada per l’aparició d’una normativa que determina noves formes de contractació local”, decisió de la qual es va assabentar “per intermediació de l’equip tècnic”. A més, l’ara ex-regidora diu que la solució proposada des del govern local és “designar que un professional dins de l’àrea de Benestar Social” es faça càrrec de “funcions que abans realitzaven quatre psicopedagogues especialitzades en l’àrea d’educació” i, mentrestant, realitzar contractes menors per a “poder donar resposta a les necessitats més especifiques i/o urgents de la Regidoria”, solució que no comparteix ja que “requereix d’uns temps de gestió”, així com realitzar tasques pròpies d’educació “que requereixen de personal qualificat per a realitzar-les” quan ni tan sols s’ha “designat a cap professional a dia d’avui” i no hi ha cap professional de l’Ajuntament que haja realitzat les tasques que requereix la regidoria. La proposta de la ex-edil passava per “oferir uns terminis per a activar de forma urgent un procés d’oposició per a traure les places per a compondre un nou equip”. Tot açò, li ha portat a prendre la “decisió de renunciar al càrrec de Regidora Delegada d’Educació”, i assenyala que no comparteix “els processos desenvolupats” i que “amb aquestes condicions no es pot exercir adequadament la responsabilitat social de gestionar polítiques educatives de qualitat”.

Des de Totes amb Burjassot assenyalen que «la carta de renúncia de Laura Espinosa reflecteix la gravetat del succeït, doncs es deixa a uns mil escolars del municipi sense servei psicopedagògic a tres mesos de finalitzar el curs i amb la campanya de matriculació per davant». També critiquen «la falta de previsió de l’equip de govern malgrat estar en coneixement de l’entrada en vigor de la nova legislació sobre contractació pública fa molt temps, així com la solució que es descriu en la pròpia carta de renúncia sobre realitzar contractes menors periòdics», una forma de contractar que des de Totes amb Burjassot sempre han criticat.

La plataforma ciutadana, que ja ha rebut les oportunes explicacions, tant en una reunió amb el seu portaveu Adrián Juste i l’alcalde Rafa García, així com en la pròpia sessió del Consell Escolar Municipal celebrada el passat 10 d’abril, afirma que presentarà en el ple una proposta per a recuperar el Servei Psicopedagògic i que aquest siga de gestió pública. Des del seu punt de vista, «existeixen vies legals per a aconseguir-ho. Finalment, animen a la nova regidora d’Educació, la portaveu socialista Olga Camps, a que es designe com més prompte millor al personal necessari per a prestar el servei fins a finalitzar el curs escolar».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *