El Trasllat de la Geperudeta a Torrent, 48 anys d’història

La ciutat de Torrent ha viscut hui un dels actes grans de les festes josefines amb el tradicional Trasllat de la Mare de Déu dels Desemparats organitzat històricament per la Falla Cotxera. Un acte que amb 48 anys d’història i que congrega més de mig miler de fallers i veïns que s’apropen per a viure i escoltar amb devoció els versos i poemes dedicats a la Geperudeta.

El recorregut comença en la parròquia del Bon Consell, moment en què la Falla Cotxera s’encarrega de traure al carrer la imatge de la Mare de Déu per a rendir-li honor posteriorment en un passacarrer des del carrer de les Germanies fins a l’església de l’Assumpció.

Les falleres majors de Torrent, Carmen Sirvent i Paula Giménez, juntament amb les seues corts d’honor desfilen amb la Mare de Déu per tal d’acompanyar-la en este acte tan emotiu, en què cada fallera major de les 29 comissions fa entrega a la nostra patrona d’un ram de flors en arribar a la plaça de l’Església. Després, cada comissió passa per tribuna per a recollir els premis obtinguts al llarg de l’exercici faller, així com els adjudicats pels monuments en cada secció.

Una jornada que inicia la gran festa fallera torrentina i que continuarà els dies 17 i 18 amb les ofrenes a la Geperudeta. A més, cada dia a les 14.30 hores en la plaça del Bisbe Benlloch es podrà gaudir de les mascletades, que es podran seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament i de la pàgina de Facebook: Ajuntament de Torrent.

El Trasllat, un acte amb 48 anys d’història a la barriada de la Cotxera

El Trasllat de la Mare de Déu dels Desemparats és un dels actes fallers més emotius i destacats de les Falles de Torrent. Des de l’any 1970, la falla Cotxera es va oferir a cedir la imatge de la Mare de Déu del seu barri, finançada en aquell moment pels fallers i veïns del barri. Una comissió compromesa i amb un sentiment enorme per la Geperudeta que cada any s’encarrega de traure-la de l’església del Bon Consell i de tornar-la el dia 19 a la seua llar. A primeries, a l’acte només hi assistia la comissió, però amb el temps van participar-hi totes les falles. La imatge, que tradicionalment es deixava en la plaça per als dies d’ofrena, ara es queda dins de l’església a fi d’evitar-ne el desgast, i és s’ha substituït per una de fusta i cartó que ja fa anys que s’ompli de rams de flors.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *