Usos que pot tindre al camp la palla d’arròs provinent de l’Albufera

Prop de 70 veïns i veïnes d’Alaquàs participaren el cap de setmana a l’activitat mediambiental organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs per conèixer, de mà dels experts, els diversos usos que pot tindre al camp la palla d’arròs provinent de l’Albufera.

Durant la xarrada, a la que va col•laborar l’associació «Acció Ecologista AGRO» i la Cooperativa Integral Agroecològica «l’Aixada com eixida», es van abordar qüestions com la possibilitat de donar-li una segona vida a aquest material.

Els experts en matèria agroecològica van explicar que, en lloc de cremar la palla i amb l’objectiu d’evitar un problema medi ambiental, el més interessant és fer-la útil per a la nostra horta urbana: utilitzant-la com a encoixinat per als cultius, evitant l’evaporació i mantenint humit l’espai on ha sigut col•locada la bala de palla.

Una simple acció amb la qual reduïm el consum d’aigua, propiciem la proliferació d’insectes beneficiosos per al cultiu i a més, contribuïm a la generació de nous nutrients produïts amb la descomposició de la palla.

A la cita emmarcada dins de la celebració de la «V Edició del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera» es van repartir 75 bales de palla.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *