El veïnat de Paiporta podrá analitzar l’estat del terme municipal amb l’Observatori Ciutadà de l’Horta

L’Ajuntament de Paiporta ha convidat a la població a analitzar l’entorn de la localitat amb l’impuls de l’Observatori Ciutadà de l’Horta, una ferramenta de la plataforma Per L’Horta que, amb l’ajuda de voluntaris i voluntàries, analitzarà en quin estat es troba el terme municipal hortícola de la localitat.

L’Observatori començarà les seues activitats al mes de febrer i fou presentat a l’Auditori Municipal per l’alcaldessa, Isabel Martín, el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, acompanyats pels responsables d’aquesta iniciativa, que té com a objectiu testar l’estat actual de l’horta de Paiporta per a aprofundir en el seu coneixement i potenciar l’estima per aquest entorn natural.

El primer pas de l’Observatori de l’Horta de Paiporta serà determinar els grups motors locals, que apadrinaran cadascuna de les sis partides en què s’ha dividit el terme de la localitat. Les partides són Cotelles, Pasqualeta, Nove, Alqueria de Mina, Pla de Sant Joaquim i El Racó. Aquests grups motors han d’estar formats per persones de Paiporta, i encara es mantenen oberts per a la incorporació de totes i tots els que estiguen interessats en formar-ne part.

Totes aquelles persones que desitgen formar part dels grups motors o necessiten més informació al respecte poden dirigir-se a l’adreça de correu sostenibilitat@paiporta.es . Hi ha més dades sobre el projecte en la pàgina web de l’Observatori Ciutadà de l’Horta.
Aquesta ferramenta té com a objectius primordials estudiar a fons un territori de gran valor paisatgístic greument amenaçat com és l’horta, davant la passivitat de les administracions dels últims temps, que va finalitzar amb la reactivació del Pla Territorial d’Ordenació i Dinamització de l’Horta de València (PATODVH).

L’observatori és una figura de participació ciutadana amb elements del món de la cartografia col·laboradora fruit de la detecció de banda de Per l’Horta de la necessitat de tindre dades actualitzades de l’estat actual de l’Horta, però amb la implicació de la societat civil, amb la finalitat de promoure’n la protecció i l’estima activa i efectiva.

Per a poder portar a terme aquesta tasca, s’han programat sis eixides al camp, una per cada partida del terme municipal de Paiporta. Aquestes eixides estan previstes per als dissabtes 3, 10, 17 i 24 de febrer, a més del 3 i 10 de març. Així mateix, se celebraran dues formacions sobre el projecte i el procés de pujada de dades a la plataforma web, i dues eixides més per a analitzar el sistema de séquies del terme. Tot el treball realitzat es presentarà al mes de maig i serà accessible de manera lliure i gratuïta per a tota la ciutadania.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *