Vinalesa prepara la Trobada d’Escriptors de l’Horta Nord i Sud

El saló de plenaris de l’ajuntament de Vinalesa va acollir recentment la presentació dels grups de lectura i les activitats a realitzar a la població amb escriptors de l’Horta, incloent les exposicions al voltant de la seua obra i de la Trobada d’Escriptors de l’Horta Nord i Sud que se celebrarà el 21 d’octubre al municipi. A l’acte van acudir un gran nombre de veïns i veïnes interessades a conéixer més sobre les activitats que es faran al voltant d’esta activitat cultural.

La presentació dels diferents grups de lectura es realitzà amb la projecció d’un vídeo protagonitzar per gran part dels seus membres, en el que expressaven les seus raons per a llegir. Es completà amb imatges dels escriptors i escriptores i dels llibres que estan llegint.

Al seu parlament, el coordinador de les jornades literàries, Joan Enrique Iriarte, va destacar que “el veritablement important és la creació de grups de lectura com a eina per a millorar la societat”. Iriarte va recordar que “la trobada és molt important, però la trobada arribarà i se n’anirà. Per això és important aprofitar este moment per a crear grups de lectura que perduren”.

A més, Iriarte també va demanar ajuda i la col·laboració dels veïns i veïnes per dur endavant els grups de lectura i altres activitats relacionades amb el foment de la lectura. “M’apleguen moltes idees interessants, però fa falta més gent involucrada per poder dur-les endavant”.

Per últim, el coordinador de les Jornades va ressaltar l’impacte positiu que els grups de lectura i foment lectiu estan tenint tant en l’escola pública D. José Blat Gimeno, com al centre concertat Santa Joaquina de Vedruna. “S’ha notat un augment dels xiquets i xiquetes que visiten la Biblioteca i un creixent interés i col·laboració del professorat”, va comentar Iriarte.

A la presentació també van intervenir tres dones que van explicar de quina manera l’amor per la lectura havia transformat les seues vides. Mercé Viana, professora universitària, escriptora, i una de les persones responsable de la Trobada, va ressaltar la necessitat de millorar el món a través de la cultura. Alejandra Moreno va contar com la lectura va canviar la seua vida, i ara està a punt de fer un viatge solidari a Ghana. “Sé que seré feliç ajudant els més necessitats”. Per últim, Eva Izquierdo, va relatar com la lectura l’havia conduït a l’escriptura, i com només amb 19 anys ja ha guanyat alguns certàmens literaris.

Les activitats literàries continuaran al llarg de tot l’any gràcies a la participació desinteressada dels escriptors i escriptores. El passat dijous 2 de febrer, el saló de Plens de l’Ajuntament de Vinalesa va acollir la presentació de l’obra de Maria Jesús Bolta a càrrec dels grups de lectura de 3r de primària del col·legi Santa Joaquina de Vedruna i de 1r i 3r d’ESO de xiques de Vinalesa que estudien a instituts de fora.

El 3 de març, serà el torn de l’obra d’Álvaro García Hernández, “León Kamikaze” i “TQMC”. El 29 del mateix més, la presentació dels llibres d’Albert Hernández i Xulvi, “La ciutat de les flors” i “Temps de Fang”, les faran els membres de l’Associació de Jubilats i Pensionistes.

Ja a finals d’abril, un grup de lectores format per dones farà la presentació del conjunt d’obres duna escriptora de Vinalesa amb el títol genèric “La novel·la romàntica de Rosana Ample”.

La presentació d’altres obres i escriptors o escriptores, com Teresa Broseta o Jesús Mollà, no tenen data assignada, tot i que diversos grups, des de xiquets i xiquetes a adults estan llegint les seues obres.

Les diferents exposicions realitzades del conjunt de l’obra dels escriptors i escriptores que participaran en aquestes activitats amb els diferents grups de lectura estaran, en primer moment situades a la biblioteca pública i, més tard, amb fotos, a la pàgina web de l’ajuntament.

Així mateix, Iriarte va oferir al conjunt de mestres i professors de la població, més material sobre les obres i escriptors, que no apareixen a les exposicions. I donà les gracies a editorials com Andana, Bromera, Bullent, Pagès editors, SM, Suny, Tabarca i 3i4 per col·laborar oferint mostres dels seus llibres.

Per últim s’informà als presents que Josep Pardo Pascual, professor i investigador de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica, ja està treballant en las preparació d’un recorregut cultural per la població, en el que els escriptors i escriptores que participen en la Trobada el dia 21 d’octubre d’enguany, coneixeran la nostra història, festes, costums, plats típics i maneres de viure de Vinalesa.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *