XXV Aniversari de la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella

La Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella celebra el pròxim novembre vinent les seues bodes de plata i com a preludi al seu desenvolupament ofereix aquest octubre un programa d’activitats lúdiques, escèniques i compromeses en les quals hi haurà espai per a la reflexió, el debat i la solidaritat.

Activitats que s’iniciaran el pròxim dilluns 15 d’octubre per a retre homenatge, com destaca Vicente González San Francisco (Sant Fran), director del festival, a un projecte cultural, iniciativa de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xirivella “que s’ha mantingut aquests 25 anys gràcies al públic, a una programació de qualitat i a les administracions públiques que han cregut en ella, des de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València fins al Ministeri de Cultura”. Durant aquest temps, recorda Sant Fran, “més de 300 companyies de diferents països i comunitats de tot l’Estat espanyol han passat pels teatres, places i carrers de Xirivella”. Un projecte que com apunta la regidora de Cultura del Ajuntament, Encarna Martí, “ha transcendit al propi municipi i incideix notablement en la comarca de l’Horta Sud i en la ciutat de València aportant una oferta cultural per a tot tipus de públic”. El seu caràcter solidari, destaca, “ha fet també que durant aquests anys s’haja produït una sinergia molt positiva entre el festival i l’ONG PayaSOSpital, organitzant conjuntament nombroses activitats”. Segons Ricard Barberà, alcalde de Xirivella, els 25 anys de la Mostra han de servir per «reivindicar la Xirivella més Pallassa, per potenciar el valors pallassos d’autoestima, confiança, iniciativa, atreviment i capacitat de superació del fracàs. Valors absolutament irrenunciables en la societat actual en què vivim.»

Del 15 al 27 de octubre, el festival convida a gaudir i participar en esdeveniments molt variats, la major part d’ells gratuïts. El festival presentarà l’exposició 25 anys sense parar de riure, història viva en imatges, que recorrerà a través de les fotografies els moments i escenes que han marcat el quart de segle del certamen. Dins d’aquest marc commemoratiu tindrà lloc també la presentació del llibre La rialla és el camí més curt entre la teua i nosaltres, una recopilació de textos que aprofundeixen i reflexionen sobre la importància, la consolidació i el fructífer recorregut del festival i de l’art del clown. Al costat d’açò, es projectarà també el vídeo de presentació del 25 aniversari de la Mostra de Pallassos i Pallasses.

Entre els plats escènics destaca l’estrena absoluta de Gags Movie, de la companyia madrilenya Yllana, espectacle per a tots els públics amb entrades populars a 5€, i la representació de de Los 60 son nuestros, muntatge de Dones Clown Xirivella, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

Per a estimular i incentivar la creació i mostra de números en clau de clown, el festival acollirà el XIII Concurso de Números de Clowns Los Hijos de Augusto. Un certamen d’àmbit nacional en el qual participaran pallassos procedents de Saragossa, Madrid o Barcelona, entre uns altres. No faltarà tampoc dins de les activitats un Taller de risoteràpia per a aprendre a mirar la vida des del costat positiu, o El Tren de la rialla, que recorrerà els carrers de Xirivella despertant l’humor i l’optimisme. També hi haurà espai per a l’audiovisual amb la projecció de la pel·lícula Campeones o el documental Pallasses: Una mirada al món del clown; per a l’assaig amb la presentació del llibre Relaciones saludables punto clown de Anaís Isarre; o per a la gastronomia amb la Nit de tapes del Mercat-Tapaclown.

Com a celebració prèvia d’aquesta efemèride, el festival oferirà també, ja al novembre, Clownconferències sota el lema Qui bé et vol, et farà riure, a càrrec d’Amaia Prieto i Jesús Jara, de Escuela de Payasos hijos e hijas de Augusto. Una conferència amb fonament i riures, quasi un espectacle teatral per a debatre, reflexionar i apropar a joves i adolescents conceptes vinculats a la prevenció de la violència de gènere. I també al novembre, el festival acollirà un Esmorzar solidari a favor de PayaSOSpital.

Després del programa previ d’activitats, la Mostra Internacional de Pallassos celebrarà el seu 25 aniversari del 3 a l’11 de novembre amb un banquet escènic en el qual es podran degustar espectacles per a tots els públics, humors i somriures.

Tota la programació d’activitats enhttp://www.mostradepallassos.com

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *