Alaquàs inaugurà el Betlem nadalenc del Castell

Alaquàs va inaugurar el divendres 4 de desembre el “Betlem nadalenc del Castell d’Alaquàs”. Una activitat posada en marxa l’any passat com a novetat de la programació de Nadal organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs i que es repeteix donat el gran èxit d’acollida. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i de l’artista que ha realitzat el treball, José Alises Cano.

En les intervencions, l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va felicitar l’artista pel treball realitzat: “vullc destacar l’art i la capacitat de treballd d’aquest artista perquè pugam gaudir tots els veïns i veïnes d’Alaquàs”. La primera edil va recordar a més la tradició de l’Ajuntament en la promoció i foment de la creació de betlems. D’ahí el Concurs de Betlems que l’Ajuntament d’Alaquàs organitza tots els anys junt amb l’associació l’Oroneta i mistel@delolivar.som.

 

L’artista es va mostrar agraït pel compromís de l’Ajuntament en el foment de Betlems i va recordar “l’esforç realitzat al llarg de tot un any per a poder mostrar aquesta obra”.

 

L’acte va comptar també amb l’actuació del cor del col·legi públic Bonavista, que va interpretar nadales típiques d’aquesta època de l’any.

 

José Alises Cano

José Alises Cano és veí d’Alaquàs i membre de l’associació de pessebristes de València. Ell és per segon any consecutiu l’encarregat de dur a terme aquest ambiciós projecte en el qual porta treballant des de fa mesos. Ha tingut sempre una sensibilitat especial i una vocació per a les manualitats i la pintura excepcional. Es pot considerar un autodidacta ja que mai va rebre formació específica per a aquestes modalitats. Sols fa alguns anys quan va començar a assistir a classes de pintura, sent Carmen Mateu la seua mestra. Arran d’aquests inicis, ha exposat a diverses sales de Bètera, Torrent i Alaquàs.

 

La seua afició pels Betlems és antiga i en sa casa porta realitzant betlems des fa molts anys. Des de fa quatre anys és membre de l’Associació de betlemnistes de València i ha participat en l’elaboració de betlems de PUNT DE GANCHO, GALERÍA JORGE JUAN i CONGRÉS DE BETLEMNISTES DE VALÈNCIA entre altres. José Alises ha participat en les últimes edicions del concurs de betlems de l’Ajuntament d’Alaquàs, sent premiat en diferents ocasions, a l’any 2011 i a l’any 2012.

 

El Betlem que s’ha inaugurat és el fruït de més de 6 mesos de treball. Té al voltant de 20 metres quadrats amb una gran quantitat de figures. Podem trobar les escenes tradicionals de l’anunciació a Maria o als pastors, la petició de posada, el naixement xiquet Jesús, l’arribada dels reis mags, el poble de Betlem amb la representació dels antics oficis (forner, peroler, sabater, el moli, l’almàssera).

El pessebre està ubicat a la sala La Torre del Castell d’Alaquàs, on es pot observar el pessebre de Betlem o l’arribada dels Reis Mags a la trobada del naixement del xiquet Jesús, entre moltes escenes representatives d’aquesta tradició. Es pot visitar del 4 de desembre al 5 de gener de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *