Alboraia, reflex en el Dia de la Independència d’Ucraïna de l’Europa unida que reclama la pau

El municipi valencià, punt clau d’agermanament: va iniciar la xarxa ‘Alboraia Solidària’ amb Juntos per la Vida per a material sanitari i energètic i ha acollit famílies refugiades

 

L’Ajuntament d’Alboraia s’ha sumat a la convocatòria de celebració del Dia de la Independència d’Ucraïna que s’ha dut a terme a Europa aquest 24 d’agost, dia que marca els 22 anys de l’autodeterminació del país enfront de l’URSS. L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría; membres de la Corporació Municipal, personal del Consistori i veïns i veïnes de diferents nacionalitats s’han concentrat enfront de les portes de l’administració pública per a reclamar a Rússia la pau.

Chavarría ha situat a les persones assistents explicant la col·locació de les banderes d’Ucraïna i Irpín, saludades per les d’Europa, Espanya i Comunitat Valenciana «com a símbol d’unió i en senyal de suport ferm i indestructible a la independència d’aquest país». En aquest sentit, la població ucraïnesa a Alboraia ha crescut en l’últim any i mig, reflex del «dur treball que hem realitzat a nivell internacional i local».

I és que Alboraia ha participat molt activament en l’ajuda europea a Ucraïna: a l’inici del conflicte, el Consistori va posar en marxa la *inicativa ‘Alboraia Solidària’, una col·laboració de Serveis Socials amb diferents associacions i ONGs per a l’enviament de material sanitari, mentre que en paral·lel acollia a persones refugiades, ajudava aquestes famílies a integrar-se i diversos clubs i associacions «al fet que oblidaren l’horror durant un temps amb esport i diversió, especialment xiquets i xiquetes». Altres accions han sigut l’enviament de 3 generadors d’energia a Irpín, la labor de l’ONG Tira Avant i la carrera 7K Port Saplaya destinada a la recaptació de fons per a la causa.

Unió especial amb Ucraïna

La invasió d’Ucraïna té una major incidència a Alboraia, no sols per la quantitat de famílies refugiades que s’han acollit i per l’ajuda humanitària enviada, sinó també pel seu agermanament amb la ciutat de Irpín. A través de la fundació Junts per la Vida, el Consistori va iniciar els tràmits poc abans de la guerra, un tràmit que va ser paralitzat amb l’inici de l’ocupació russa i que finalment ha rebut recentment llum verda pel Ple Municipal.

L’agermanament reflecteix una connexió especial amb Irpín, un intercanvi cultural i social que se suma al que ja té Alboraia amb altres municipis a escala internacional i que entra en línia amb la política d’unió en la qual treballa l’Ajuntament «perquè només amb una Europa unida podem superar totes les crisis que vengen», sentència Chavarría.