Arnau Belén presenta a l’IMC de Meliana l’exposició ‘Transparències i mixtures’

La Sala d’exposicions de l’Institut Municipal de Cultura de Meliana mostra des d’anit l’exposició d’Arnau Belén ‘Transparències i mixtures’, una selecció en gran format de les darreres propostes estètiques del pintor d’aquesta població de l’Horta Nord.

José Arnau Belén (1953) és un excel·lent artista en la plenitud creativa que exhibeix el millor dels dos gèneres que conrea des dels seus inicis, fa vora quatre dècades. Un viarany exitós que l’ha conduit a exposar individualment i col·lectiva però, sobretot, a ser creditor d’un munt de premis i reconeixements al llarg i ample de l’estat, per la qual cosa la seua producció es troba disseminada per nombroses col·leccions i institucions culturals.

Format des de ben jove com a pintor decorador amb Benjamín Biot (1915), després d’una llarga i fructífera col·laboració professional formà el seu propi taller mentre estudiava Belles Arts i començava a realitzar les seues primeres incursions com a creador plàstic. Una línia de treball que anà consolidant-se fins que començà a exposar els seus bodegons i paisatges pacientment bastits en els seus estudis de Meliana i Montanejos, els dos pols en què bascula la seua particular inspiració mediterrània. Una obra sòlida que li permet seguir investigant a través de la composició, el color, l’abstracció i les mixtures sent fidel al seu ideari.

La inauguració de l’exposició comptà amb la presència de Pilar Rodríguez, directora de l’IMC, Josep Mateu Lahoz, regidor de Cultura, Albert Ferrer, autor del pròleg del catàleg i el propi Arnau Belén, els quals presentaren davant d’un centenar d’assistents l’obra d’aquest darrer. L’acte finalitzà amb una representació de dansa inspirada precisament en les pintures de l’artista de Meliana, un moment molt emotiu que culminà amb un vi d’honor.

La mostra romandrà oberta fins el 19 de juny, sent visitable de dilluns a divendres de 10 a 14h i les vesprades de dilluns a dimecres de 17 a 20h.