Creix un 75% la plantilla de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manises en 2023

La plantilla de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manises va passar de 16 professionals l’any 2022 a un total de 28 en 2023 per a la realització d’atencions d’intervenció directa, la qual cosa suposa un augment del 75% del personal. L’equip de Serveis Socials de la localitat de l’Horta Sud és interdisciplinari i està compost per treballadores socials, educadores socials, psicòlogues, integradores socials, una assessora jurídica i personal administratiu.

El regidor de Serveis Socials, Juan Carlos Esteve, ha expressat que «és essencial dotar els Serveis Socials municipals, que són el quart pilar de l’Estat de Benestar, perquè és la porta d’entrada principal als recursos públics de gran part de la ciutadania, sobretot, de les persones que no estan dins dels corrents habituals de l’administració; per això, augmentar la plantilla en l’àmbit social facilita que totes les persones tinguen les mateixes oportunitats i puguen accedir als mateixos béns i serveis«.

Pel que fa al nombre d’atencions mensuals programades de diferents tipologies entre les i els professionals que conformen Serveis Socials de Manises, la xifra ascendeix a una mitjana de 570 consultes o intervencions cada mes l’any 2023, ja que Serveis Socials és, en la majoria de casos, el primer contacte entre la ciutadania i les administracions públiques, per la seua proximitat i el coneixement de la realitat social del municipi que posseïx l’equip.

L’ampliació de la plantilla de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manises ha permés disposar de serveis específics i especialitzats en l’atenció a persones amb problemes de salut mental greu (SASEM). Durant l’any 2023, s’han dut a terme 133 actuacions de coordinació, 108 intervencions de suport familiar i altres 169 d’acompanyament, a més de realitzar 15 iniciatives de sensibilització en l’entorn comunitari.

D’altra banda, aquest increment de personal ha possibilitat activar, durant l’any 2023, el programa d’itineraris d’inclusió social, que té l’objectiu d’oferir a persones perceptores de prestacions econòmiques de Serveis Socials diferents camins personalitzats per a la seua inclusió social i laboral, adaptats a les seues necessitats i circumstàncies. Actualment, es realitza el seguiment a aproximadament 100 persones en aquest programa.