Ecovidrio i l’Ajuntament de Catarroja fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2023

“La Plantà del Vidreés una iniciativa per a conscienciarsobre la gestió responsable dels residus d’envasos de vidre en la qual competeixen onze municipis fallers per ser el més sostenible

Catarroja, 9 de març de 2023. Ecovidrio, l’entitat senseànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatgedels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Catarroja, posa en marxa la campanya“La Plantà del Vidreamb l’objectiu de fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2023.

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania de Catarroja, i especialment als fallers i falleres, sobre la importància de separar correctament els residusd’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, Ecovidrio vinilará els contenidors de vidrepròxims als casals i marcarà un repte per a cada municipi de quilograms d’envasos de vidre recollitsdurant les festes.

En la campanya participen un total de 13 municipis de València i Castelló que celebren festes de Falles.Laguanyadora serà la qui més punts aconseguisca per incrementar en almenys un 5% la recollida de vidrerespecte al mateix període de l’any anterior, i per la difusió que faça de la iniciativa. El premi consisteix en una plantació d’arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

Així mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd de Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les Falles que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d’envasos de vidre. En aquest últim cas, el premi serà un miniglú amb la imatge de campanya.

Per a reforçar la campanya, educadors ambientalsvisitaran els dies 16 i 17 de març els casals per a informar sobre la importància del reciclatge delsenvasos de vidre i els beneficis que reporta al mediambient i a la societat.

“La Plantà del Vidrecompta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrioaposten per col·laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen mésrespectuoses amb el medi ambient a través d’unacorrecta gestió dels residus d’envasos de vidre.