El nou Educador Mediambiental de l’Ajuntament de Paiporta inicia labors per a millorar la qualitat de l’aire i l’entorn

L’última acció del consistori ha sigut la retirada d’unabocament il·legal d’amiant

 

L’Ajuntament de Paiporta ha incorporat recentment un noueducador mediambiental que assumeix una sèrie de responsabilitats que inclouen la realització d’un estudiexhaustiu sobre la qualitat de la cura del medi ambient a Paiporta. A més, la seua labor abasta la identificaciód’abocaments il·legals que puguen aparéixer als carrers i l’entorn, així com la detecció del mal ús dels contenidorsde fem i reciclatge. L’objectiu principal d’aquestes tasques és millorar la gestió i conservació del medi ambient local.

“Este important pas cap a la millora de l’entorn i la consciència ambiental en el municipi és part d’un esforçcontinu per a preservar i protegir el nostre valuóspatrimoni natural” declara Óscar Pellicer i Gil, regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica de Paiporta. Estàprevist que en breu s’unisca a aquest equip un segoneducador que compartirà aquesta tasca i, des de l’àrea de Medi Ambient s’oferisca a tota la ciutadania un calendarid’accions, xarrades i tallers per a la conscienciació i la millora de l’entorn *paiportí i aconseguir així un augmentde la sostenibilitat i foment de la vida saludable al poble. “L’objectiu principal de la regidoria els pròxims quatreanys és establir les bases perquè es complisquen elsobjectius de l’agenda 2030 i que totes i tots puguem gaudird’una Paiporta més verda i més saludable” afirma el regidor.

Retirada d’abocaments il·legals

Una recent acció duta a terme per l’Ajuntament de Paiporta destaca la importància d’aquesta labor. Es tractade la retirada d’un abocament il·legal altamentcontaminant i tòxic per a la salut, que representava un seriós perill per a la comunitat. En aquesta ocasió, es van trobar xicotetes plaques de fibrociment amb amiant que algú havia depositat al costat d’un contenidor al carrerMaximiliano *Thous. El cost de la retirada d’aquestabocament, segons el pressupost més econòmicdisponible, va ascendir a més de 900 €.

És important destacar que els abocaments il·legals no sols són un greuge al medi ambient, sinó que també constitueixen un delicte contra la salut pública que potcomportar sancions significatives. A més, representen un perill per a tota la població” explica el nou Educador Mediambiental.


El fibrociment fabricat abans de 2005 conté amiant, una substància altament tòxica i cancerígena per inhalació. Per tant, és extremadament perillós manipular-ho, ja que ésmolt trencadís. És essencial informar la ciutadania que el fibrociment modern no conté amiant, i per a distingir-lo, és necessari buscar la data de fabricació i el símbol «*NT«. Això significa que no es pot diferenciar a simple vista. Existeixen subvencions disponibles per a ajudareconòmicament en el procés de retirada d’este material. L’Ajuntament de Paiporta insta els ciutadans a actuar de manera responsable i a denunciar qualsevol abocamentil·legal que puguen presenciar. “La protecció del nostreentorn i la salut pública són tasques que requereixen la cooperació de tota la comunitatconclou Óscar Pellicer i Gil.