El Puig de Santa Maria desenvolupa un innovador pla de sostenibilitat turística en FITUR: «Transició 360º»

En un pas audaç cap a la sostenibilitat, l’accessibilitat i la transició digital, El Puig de Santa Maria presenta en FITUR el seu Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) 2023, titulat «Transició 360º». Amb un pressupost de 2.172.000 euros, aquest projecte forma part del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destinació (PTSTD) 2023 i compta amb el suport financer de la Unió Europea a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència-NextGeneration EU.

El propòsit principal d’aquest ambiciós pla és potenciar el turisme al Puig, abordant àrees estratègiques clau com la digitalització, la creació del Centre d’Interpretació de Jaume I al Monestir de Santa Maria del Puig i programes innovadors com «Sí, vull al Puig» per a bodes i esdeveniments. L’enfocament integral també inclou iniciatives com el Club de producte gastronòmic «Saborea El Puig», millores en la qualitat de les platges, la promoció de la mobilitat elèctrica amb la instal·lació de punts de recàrrega i un Pla de senyalització intel·ligent i accessible, entre d’altres.

El Puig de Santa Maria, reconegut com a Municipi Turístic de Rellevància, ofereix una experiència única que combina gastronomia, platges, patrimoni, singularitat i qualitat. Aquesta localitat mediterrània s’ha consolidat com una opció d’oci durant tot l’any, proporcionant activitats i rutes que reflecteixen la perfecta fusió de tradició i innovació.

L’aposta per un turisme Slow, sostenible i accessible es materialitza en l’impactant audiovisual turístic «Asómate al Puig y a su ventana del tiempo», dissenyat per captivar al turista i motivar-lo a explorar aquesta destinació. A més, El Puig de Santa Maria té com a objectiu obtenir l’acreditació de Municipi Turístic d’Excel·lència aquest mateix any, implementant accions per millorar la seua competitivitat, sostenibilitat i posició com a destí turístic.

La riquesa cultural d’El Puig es manifesta en el seu impressionant patrimoni, que inclou monuments emblemàtics com el Monestir de Santa Maria del Puig, el Castell de Jaume I, la Torre de Guaita i el conjunt de Refugis i Trinxeres. A més, el municipi allotja el Museu de la Impressió i les Arts Gràfiques, el primer d’Espanya i el segon més important d’Europa, amb una rèplica de la premsa de Gutenberg i un taller d’impremta del segle XV.

Per als amants de la naturalesa, El Puig ofereix rutes per diversos ecosistemes naturals, com la horta, el marjal, les dunes i la muntanya, permetent als visitants gaudir de la rica biodiversitat i paisatges que s’obrin al Mar Mediterrani.

Amb cinc platges al llarg del seu litoral, El Puig garanteix opcions tant de sorra com de pedres, totes elles equipades amb dutxes, passarel·les, servei de vigilància i instal·lacions lúdiques per als més petits. A més, el municipi es vanagloria del seu compromís amb la gastronomia mediterrània saludable, destacant la iniciativa del Club de producte Gastronòmic «Saborea El Puig».

Les diverses festivitats al llarg de l’any, com la festa de Sant Pere Nolasc i les festes patronals en honor a la Mare de Déu del Puig, afegeixen un toc festiu a l’experiència turística a El Puig.

Amb més de 673 places hoteleres i 13.900 places de segona residència, El Puig destaca en l’organització de Turisme d’esdeveniments (MICE), comptant amb 5 salons de celebracions singulars i històrics que ofereixen serveis d’alta qualitat. En definitiva, El Puig de Santa Maria es consolida com a destí turístic complet a la província de València, unint patrimoni, gastronomia, platges i visites guiades durant tot l’any. Un poble amb un passat glorios que convida a tots a descobrir el seu interior i el seu entorn acollidor.