Ajuntament d’Albal

La Diputació premia amb els Celia Amorós a l’ajuntament d’Albal, el Front Abolicionista i Villa Teresita

La Diputació de València, a través de l’àrea d’Igualtat que dirigix Eli García, ha reconegut el treball i la implicació en la lluita contra la prostitució i l’ajuda a les dones víctimes de tràfic de l’Ajuntament d’Albal, el Front Abolicionista i de la institució Vila Teresita en la setena edició dels Premis Celia Amorós, en la qual també han sigut premiades Amparo Mañés en la categoria de reconeixement professional i personal per la seua trajectòria en el món universitari; i la fotògrafa Concha Martínez Giménez a títol pòstum.

La gala de lliurament dels Celia Amorós tindrà lloc el pròxim 18 de novembre a les 18 hores a la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència. Un any més, el comité d’expertes de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació ha seleccionat a les premiades i premiats entre les diferents candidatures, en una edició en la qual tres dels cinc premis han reconegut el treball en la lluita contra la prostitució i el tràfic de dones.

Ajuntament d’Albal

És el cas de l’Ajuntament d’Albal, guanyador en la categoria d’ajuntaments per ser pioner en l’aprovació d’una ordenança per a lluitar contra la prostitució i a través de la qual són multats els clients d’estes dones. Se suma així als consistoris de Gandia, Quart de Poblet, Xirivella, Xàtiva i Picassent, premiats en les passades edicions.

Associació i programa

En la categoria d’associacions, el Front Abolicionista del País Valencià s’ha imposat gràcies al seu paper actiu en la lluita contra el tràfic de dones i per sensibilitzar i reivindicar l’abolició de la prostitució, així com la inserció laboral, social i personal de les dones en situació de prostitució. El Front Abolicionista se suma a la nòmina d’associacions premiades en anteriors edicions, cas de Por ti Mujer, CAVES, Alanna, Associació per la Coeducació i les associacions de Dones Separades i Divorciades de València.

Quant a la categoria de programes, la candidatura de Villa Teresita ha sigut reconeguda per la seua labor en defensa de les dones víctimes de la prostitució, a les quals acullen en la seua xarxa de cases d’acolliment i els oferixen un acompanyament i una alternativa per a eixir de la situació d’exclusió. Este projecte obté l’esment que en el seu moment van tindre els programes ‘El latido de las mariposas, Ser Mujer.es i Sororidad Serranía del col·lectiu Hilando Vidas, i la comissió per a la sensibilització contra la violència de gènere de l’Hospital La Fe.

Trajectòries personals i professionals

Amparo Mañés recollirà el seu premi en la categoria de reconeixement personal i professional, després anterior edicions preiaren a la diputada Rosa Peris; Estefanía Navarrete, coordinadora del grup Gamma de la Policia Local de València, i Mª Ángeles Merino i Carla Mercé, de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern de la Comunitat; així com de la jurista Pilar Gil Cabedo, el magistrat José Luis Mendoza, la fiscal Rosa Guiralt i Julia Sevilla, primera dona professora titular en Dret Constitucional a Espanya.

Amparo Mañés es va convertir en la primera dona gerent del sistema universitari valencià, i des del principi de la seua carrera universitària ha contribuït a la promoció de la igualtat, intentant aconseguir una Universitat més justa i responsable socialment, clau per a aconseguir la igualtat plena entre homes i dones.

Finalment, en la setena edició s’ha inclòs el premi Celia Amorós a títol pòstum, que ha recaigut en la fotògrafa i activista valenciana Concha Martínez Giménez, creadora de la web Agenda Feminista.