La Regidoria d’Igualtat de Paiporta es reuneix amb associacions de dones per a començar a perfilar la Casa de la Dona

L’Ajuntament escolta les peticions de dones implicades en el món associatiu per a tindre en compte les demandes de cara a la redacció del projecte

La Casa de la Dona de Paiporta, que se situarà a l’edifici històric adquirit per l’Ajuntament al carrer Sant Jordi, comença a prendre cos. La Regidoria d’Igualtat ha convocat aquest dimarts una trobada amb les associacions de dones, així com amb dones creadores de la localitat, per a escoltar les seues idees i necessitats sobre com ha de ser aquest espai, tant des del punt de vista físic com de continguts i possibles usos.

La regidora d’Igualtat, Laura Jiménez, ha explicat que «hi ha múltiples opcions a l’hora de projectar la Casa de la Dona i, per això, volíem conéixer l’opinió de les dones que participen en els moviments associatius paiportins, així com de dones artistes i creadores, i reunir-les amb personal tècnic municipal de l’Àrea d’Igualtat, de cara a prendre nota sobre com imaginen que ha de ser aquest espai».
Aquesta trobada, que s’ha celebrat a la casa consistorial, és «un pas endavant més en l’elaboració d’un projecte important per a Paiporta, diria que històric, i que ha sigut possible gràcies a la bona gestió econòmica dels últims anys, a l’impuls del govern i a una aposta ferma i decidida per les polítiques en favor de la igualtat que ve de lluny, de 2015, quan vàrem crear la regidoria», ha explicat la responsable d’Igualtat, Laura Jiménez, present a la reunió junt al regidor de Benestar Social, Rafa Gadea.

La trobada ha mostrat la diversitat del ventall d’associacions i entitats formades principalment per dones, com és el cas de l’Associació d’Ames de Casa, la de Bolilleres, Manos Unidas, les Dones Migrants, el grup de suport a la lactància materna Amamanta i l’Associació Contra els Abusos Sexuals en la Infància (ACASI).

Durant la reunió s’han escoltat valuoses propostes en el que fa referència als espais que ha de tindre la casa i a què s’han de destinar i, fins i tot, s’ha oferit voluntariat per a portar endavant diferents tallers d’activitats físiques. També s’han expressat necessitats quant a habilitar espais per a xiquetes i xiquets, entre d’altres.

L’edifici on se situarà la Casa de la Dona de Paiporta es troba al carrer Sant Jordi número 5, enfront de l’Ajuntament, a l’altre costat del barranc de Xiva. Va ser adquirida pel consistori al mes de juliol de 2022 per 490.000 euros i està catalogada en l’inventari del Patrimoni Artístic Cultural d’Espanya com a modernista del Segle XX. També està inclosa en el Patrimoni Arquitectònic de Paiporta.
Estava habitada fins fa pocs anys, i fou construïda entre els anys 1943 i 1944 pels Ambrosios, prestigiosos mestres d’obra paiportins, per a la família d’Ernesto Motes, un industrial tèxtil local.

D’altra banda, la programació pel 8M promoguda per la Regidoria d’Igualtat continua aquest dimecres amb la marxa feminista que recorrerà els carrers del poble des de la plaça 3 d’Abril a l’Ajuntament. La convocatòria és a les 11.00 hores.