L’EPA de Torrent obri amb 1.300 alumnes i 80 cursos i tallers

L’Escola d’Adults de Torrent ha celebrat el seu acte oficial  d’obertura del curs 2016-2017 amb la presència de l’escriptora, mestra  i acadèmica Carme Miquel. El curs recentment iniciat compta amb una  oferta formativa de 80 cursos i tallers, i la matrícula, encara  oberta, és ja de 1.300 alumnes.

Un any més, l’Escola d’Adults de Torrent ha iniciat les seves  activitats formatives i ha celebrat l’acte inaugural del curs. La  conferència magistral inaugural ha estat impartida per Carme Miquel,  mestra compromesa, escriptora i acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de  la Llengua.  L’acte es va celebrar en el saló d’actes de l’Ajuntament  de Torrent, totalment abarrotat de públic, i va comptar també amb la  participació de l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, la presidenta de  l’Associació d’Alumnes, Mati Dàries, i el director del Centre d’EPA,  Josep Veiga.

Carme Miquel va fer una defensa ferma de l’educació d’adults, i va  passar revista als trets més destacats del món actual, un món en el  qual la injustícia i el repartiment desigual de la riquesa està obrint  fosos enormes entre els que més tenen i els que no tenen res.  Lluny  de llançar un discurs pessimista, Carme Miquel va insistir en la  importància de fets com l’educació permanent per a lluitar contra les  desigualtats. L’alcalde de Torrent, Jesús Ros, va remarcar el paper  que l’Escola d’Adults de Torrent ha desenvolupat en favor de  l’educació, la cultura i la convivència. Ros va parlar de l’EPA com  “la nostra Escola”, remarcant la incidència de la mateixa en la vida  de Torrent en els últims 30 anys. La presidenta de l’Associació  d’Alumnes de l’Escola d’Adults, Mati Dàries, va posar èmfasi en la  participació de l’alumnat en la gestió i l’organització d’iniciatives  en el Centre d’EPA i va destacar la notable oferta formativa i  sociocultural que desenvolupa l’Escola d’Adults de Torrent.

El curs que ara s’inicia té una amplia oferta formativa de 80 cursos i  tallers, que inclouen la formació bàsica, des de l’alfabetització fins  l’obtenció del títol de Graduat en Secundària, l’accés a formació  professional i a la Universitat, l’aprenentatge d’idiomes i de noves  tecnologies, i un ventall variat de cursos de formació ocupacional i  d’oci. Més de mil tres-centes persones s’han inscrit ja en l’oferta  formativa, i continua oberta la inscripció en els cursos en els quals  hi ha encara places vacants.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *