Manises dóna un documental sobre ceràmica a Terrassa

Hui, Manises s’ha reunit telemàticament amb Terrassa per tal d’intercanviar experiències en relació a la candidatura de la Unesco i realitzar una donació del documental «Reflejos de Manises».

La ciutat de Terrasa és ciutat creativa de la Unesco en l’àmbit cinematogràfic des de l’any 2017 i Manises es troba immersa ara en el procés de selecció per formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, concretament en la modalitat d’Artesania i Arts Populars.

A la reunió han assistit l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis; el regidor de Turisme, Àngel Mora; i el regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, per la part de Manises. Per la part de Terrassa, els assistents han sigut el regidor de Turisme i Projectes Audiovisuals, Josep Forn; Jordi Hernàndez, director Tècnic i d’Explotació del Parc Audiovisual de Catalunya; i més personal tècnic de Terrassa.

A més de realitzar una reunió de treball, aquesta trobada digital també ha servit per parlar sobre la donació per part del l’Ajuntament de Manises del documental «Reflejos de Manises» perquè forme part del seu fons audiovisual.

Aquest documental, dirigit per Alfredo Fraile i gravat a Manises en 1940, mostra el procés d’elaboració de la ceràmica d’una manera senzilla i molt gràfica. A més, aquest documental és un testimoniatge visual que deixa patent la importància que ha tingut, té i tindrà la ceràmica a Manises.

La ciutat de Terrassa ha estat sempre vinculada al cinema igual que parlar de Manises és parlar de ceràmica. Ja en els inicis del segle XX, Terrassa es convertia en una ciutat visionària i pionera que donava la benvinguda al cinema quan aquest era a penes un invent estrafolari. Amb el pas del temps el vincle amb el seté art ha anat creixent fins a estar molt present en la vida de la ciutat i com a vertader pol de creació d’oficis i oportunitats. A l’octubre de 2017 Terrassa rep la distinció de la UNESCO com a ciutat creativa en l’àmbit cinematogràfic, per primera vegada en l’estat espanyol. Aquest és un fet excepcional que només comparteix amb 17 ciutats del món entre les quals es troba Valladolid. Això representa un gran repte de prestigi i de projecció internacional.