Alaquàs escolaritzarà la població infantil acollida pel conflicte d’ucraïna els propers dies

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, es va reunir ahir dilluns 14 de març amb els Departaments de Benestar Social, Educació, Joventut i Esports per tal de coordinar totes les accions i serveis posats en marxa des de l’Ajuntament d’Alaquàs per a garantir l’atenció necessària a les persones refugiades d’Ucraïna desplaçades al municipi.

El primer objectiu de la trobada va ser activar totes les fòrmules per a la matriculació escolar de la població infantil. Per aquest motiu, aquest matí s’ha reunit la comissió d’escolarització d’Alaquàs en la qual s’ha procedit a l’assignació de centre escolar als vora 60 xiquetes i xiquets acollits al municipi.

El segon objectiu de l’encontre d’ahir va ser garantir a la població refugiada la seua participació en els diferents programes municipals d’oci i temps lliure. Per aquest motiu, des dels diferents departaments es van plantejar diferents activitas a través de les quals oferir-los la possibilitat de fer ús dels diferents recursos d’oci i temps lliure amb què compta Alaquàs com són la Ludoteca, l’Espai Educatiu, el Centre Obert i les escoles esportives. A més, tindran la possibilitat també de participar en la programació de les diverses associacions culturals i esportives que també s’han prestat a col·laborar.

Respecte a la població adulta, el Departament de Benestar Social ha activat un servei d’assessorament jurídic per a la tramitació administrativa de la protecció temporal de les persones afectades pel conflicte. Per a poder tramitar-lo és necessari sol·licitar una cita prèvia al telèfon 961519401. Amb aquest document podran accedir al permís de residència i de treball temporal. Cal destacar a més que totes les persones acollides compten ja amb targeta sanitària d’atenció mèdica.