Alaquàs fa un balanç positiu del aument de la recollida selectiva de residus

Alaquàs ha registrat un creixement del 147% de recollida selectiva des de l’any 2021. Un balanç molt positiu que mostra l’alta implicació de la ciutadania i reflexa el compromís dels veïns i veïnes amb el respecte al medi ambient.

Segons les dades facilitades per l’empresa responsable de la recollida de residus a Alaquàs, durant 2022 s’ha registrat un augment de 26,84 relatiu al reciclatge de paper i cartró (contenidor blau). Pel que fa als envasos lleugers i plàstic (contenidor groc),s’ha incrementat en un 11,48%. Pel que fa a vidre, s’ha recollit un 9,97% més. Aquest augment ha vingut provocat per la reagrupació de contenidors en illes i l’increment dels contenidors per part de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal d’afavorir la pràctica del reciclatge.

Pel que fa a la recollida selectiva de biorresidus, cal destacar que la implantació del contenidor marró ha sigut tot un èxit ja que des què l’Ajuntament d’Alaquàs el va col·locar als carrers d’Alaquàs s’han recollit un total de 1.191 tones de residus. Una pràctica molt positiva que suposa la reducció dels residus que finalitzen a l’abocador i l’estabilització en la producció de residus.

Es recorda que Alaquàs compta amb punts permanents per a la recollida selectiva de residus distribuïts per tot el municipi. Tota la informació es pot consultar a la web municipal, a l’apartat «Desenvolupament Sostenible»: