Alfara del Patriarca vol destacar el paper de les iaies amb la campanya “Dones que inspiren”

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca, a través de la regidoria d’Igualtat, ha posat en marxa el projecte “Dones que inspiren: La meua iaia”, dins de les diferents accions amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. Aquesta iniciativa consistirà a realitzar una fitxa en la qual els xiquets i xiquetes emplenaran les característiques, activitats, assoliments, dites i alguns records de les seues iaies, així com un dibuix o fotografia d’elles. Amb aquests treballs es farà un mural i es penjarà a la plaça de l’ajuntament la Setmana de la Dona.

 

En aquesta activitat participaran els i les alumnes de les dues escoles de la població, però també tot aquell que ho desitge, ja que les fitxes es poden descarregar en la web de l’ajuntament i entregar fins al dia 4 de març a la responsable d’Igualtat en l’Espai Jove, o en l’administració del consistori.

 

“Aquesta iniciativa vol ressaltar el paper de les iaies en la vida dels xiquets i xiquetes, ja que són dones que transmeten de forma molt especial les seues experiències i valors als seus nets i netes, a més són un exemple de lluita pels seus drets”, explica Marta Rosalén, tècnica d’Igualtat d’Alfara del Patriarca. Per la seua part, Marisa Almodóvar, alcaldessa d’Alfara i regidora d’Igualtat, indica que es vol fomentar que les famílies se senten a parlar d’aquells fets o anècdotes que han marcat la seua vida i que també són part de la seua història.

“Cal ressaltar les accions de les dones que ens rodegen, les que han treballat des de casa o fora d’ella per taure endavant les seues famílies, aquelles que tenim més a prop i de vegades no sabem valorar prou o no seu demostrem tant com deuríem”, argumenta Almodóvar.

 

Els xiquets i xiquetes podran parlar amb les seues iaies, o progenitors, perquè els conten les històries o frases més característiques de la seua família. “Entre tots i totes es vol, amb la visió dels més menuts, reconstruir la història de les dones de la nostra població, una part important de la nostra memòria més recent i part del nostre futur”, conclou Almodóvar.

En el projecte hi ha dues fitxes, una pensada per als més xicotets, amb menys text, i una altra amb més espai per a escriure. En tot cas, la participació és lliure i cada xiquet o xiqueta pot adaptar-la a allò que vulga transmetre de la seua família.