Carmen Amoraga assisteix a la inauguració del projecte cultural Bancs Literaris de Foios

Foios acollia, ahir, la inauguració de Bancs Literaris, una iniciativa promoguda per la Regidoria de Cultura que ha transformat 20 bancs del municipi en espais literaris. «L’objectiu no és un altre que posar a l’abast de tot el món diferents autors i autores de diverses èpoques, convertint l’espai públic en un marc literari», ha explicat el regidor Juanjo Civera.

 

La ciutadania pot ja gaudir d’aquests bancs grocs, repartits pels carrers i places de la localitat. Cada banc està dedicat a un autor o autora i disposa d’una placa amb codi QR des d’on s’accedeix a la seua biografia, a un clip d’àudio amb un extracte de la seua obra i al plànol en el qual se situen la resta de bancs.

 

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’escriptora i Directora General de Cultura, Carmen Amoraga, que va posar en valor «aquest tipus d’accions que faciliten l’accés a la cultura a totes les persones i donen a conéixer destacades figures literàries».

 

A l’esdeveniment tampoc va faltar l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz; el regidor de Cultura, Juanjo Civera; i el grup de teatre FET, amb la seua directora Amparo Vayá, que han sigut les persones encarregues de posar veu als clips d’àudio, juntament amb altres veïns i veïnes que, de manera particular, han volgut participar en aquest projecte cultural.