Catarroja prepara enguany el 25 aniversari de la Festa de Moros i Cristians

Catarroja celebra enguany el 25 aniversari de la Festa de Moros i Cristians en el municipi. Encara que als anys vuitanta alguns veïns i veïnes del poble organitzaren esporàdicament actes relacionats amb els Moros i Cristians, va ser en 1998 quan va nàixer la primera filà mora catarrogina i es va celebrar  la I Gran Entrada de Moros i Cristians. Des d’aquell any, noves filaes s’han sumat a la nostra festa incrementant la seua rellevància cultural i festera fins a ser declarada en 2019 com a Festa d’Interés Turístic Local per la Generalitat Valenciana. Enguany, es fa un pas més endavant i, per això, diferents activitats culturals es duran a terme a la llarga de l’exercici fester de 2023 per commemorar el XXV aniversari de la Festa mora i cristiana catarrogina.

L’epicentre d’aquest projecte cultural es fonamenta en la potenciació de la música festera a través de la composició d’un Himne Fester. Aquesta obra, no sols incrementarà el gran ventall d’actius culturals del nostre poble, sinó que també servirà com a símbol d’unió i germanor en tota la ciutadania catarrogina i, en particular, entre la comunitat festera. Per a dur a terme aquest projecte, s’ha format una comissió en la qual també han participat experts musicals relacionats amb les dues societats musicals del poble i representants de l’Ajuntament de Catarroja. Després de moltes hores de treball, la Junta Directiva d’Intercomparsa, representada pel seu president David Jorge, el secretari Daniel Mayo i la tresorera Ana Laura Villasante han signat les bases de la composició de l’Himne Fester amb el compositor contestà Francisco Valor i Llorens. L’obra s’estrenarà primerament durant les Festes de Sant Miquel al mes de setembre. Posteriorment, serà editat i concertat a finals d’any com a acte de cloenda d’aquest exercici fester especial.

D’aquesta forma, la Festa de Moros i Cristians de Catarroja sumarà un actiu cultural per al municipi. L’any 2018, aprofitant el XX aniversari, es va editar un Llibre Fester i es va construir un Castell Fester inspirat en l’arquitectura natzaré, el qual s’utilitza des d’aleshores per a l’acte de les Ambaixades. Els projectes culturals d’Intercomparsa Catarroja compten amb el suport tant de l’Ajuntament de Catarroja com del Fons Social de Caixa Rural Torrent.