Comencen les obres per a convertir l’antiga estació de Renfe en oficina de turisme de Manises

Les obres per a convertir l’antiga estació de Renfe de Manises en la nova oficina de turisme de la ciutat ja han començat. L’edifici, que no s’usa des del 2005, quan es va tancar la línia de rodalies entre València i Riba-roja de Túria, va ser cedit a l’Ajuntament el 2018.

 

La instal·lació de la nova oficina de Turisme, ubicada actualment a l’edifici El Arte, permetrà que aquest servei dispose de més espai i estiga en un lloc molt més visible, al costat de la parada del metro de Manises, amb l’objectiu de fomentar el turisme al municipi.

 

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, ha explicat que “amb aquesta actuació aconseguim dos objectius: rehabilitar un edifici emblemàtic per a la història del municipi i situar la nova oficina de turisme en un punt estratègic de la ciutat per a l’atenció de visitants”.

 

Les obres consisteixen en la rehabilitació de l’edifici i el condicionament de la planta baixa com a nova oficina de turisme, més moderna i amb més serveis. A la planta alta s’ubicarà una sala multifuncional per a dur a terme exposicions i altres activitats.

 

Per la seua part, el regidor d’Hisenda i Turisme, Àngel Mora, ha mostrat la seua satisfacció perquè el projecte veja per fi la llum. “Duem molt de temps treballant en aquest projecte, que suposa una gran inversió per a l’Ajuntament, i esperem que les obres vagen fent-se amb normalitat per a poder disfrutar prompte del nou edifici, que segur que servirà per a impulsar el turisme a la nostra ciutat».

 

L’estació, que té un gran valor historicosocial, artístic, arquitectònic i territorial, és un edifici rectangular de dues plantes, amb una superfície construïda de 305 m2 per planta i conformat amb obra de fàbrica de rajola i maçoneria, i façana lluïda. La decoració ceràmica data de 1974 amb revestiments de taulelleria manisera en diferents punts i un sòcol que recorre l’exterior de tot l’edifici amb murals ceràmics que fan referència al ferrocarril.

 

La planta baixa tenia un ampli vestíbul on es trobava la sala d’espera, les taquilles, el magatzem i el gabinet de circulació, mentre que la planta superior estava destinada a l’habitatge dels ferroviaris que hi treballaven. L’origen de l’immoble es remunta a la inauguració del tram València-Manises el 1889, dins de la línia de ferrocarril València-Llíria.

 

L’emblemàtic edifici de l’estació de Renfe de Manises va ser cedit a l’Ajuntament el 2018 en un acord signat amb la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, en el qual s’especificava que seria el consistori l’encarregat de dur a terme les obres de rehabilitació i condicionament.