Compromís per Alboraia presenta una moció que qüestiona l’ampliació del Port de València

Compromís per Alboraia ha presentat una moció que qüestiona l’ampliació del Port de València per al ple ordinari de gener de 2020. La moció a més de demanar una nova DIA, manifesta la necessitat de què les diferents administracions facen un Pla Estratègic del Litoral i l’Àrea Metropolitana de València. En la mateixa s’insta al Consell a fer un mapa de la contaminació de l’àrea d’influència del port i a fer un informe sobre el cost sanitari que suposa la contaminació ambiental de l’actual activitat portuària en la salut de la població que viu en l’àrea metropolitana de València.

La moció inclou que s’inste al Port a complir amb la normativa vigent i garantir el futur de l’Horta, la marjal, l’Albufera, la conservació de les platges. Pel que representen com activitat econòmica (turisme, agricultura, pesca) i pel valor de la vida tradicional.

En allò que respecta a Alboraia la moció incidix en «L’Ajuntament d’Alboraia insta al  Ministeri de Medi Ambient a què faça una nova declaració d’impacte ambiental per a l’ampliació del Port de València perquè la DIA de 2007 ha quedat totalment desfasada. A més en el cas d’Alboraia per a nosaltres és fonamental nous estudis sobre les diferents alternatives d’accés al port perquè de la mateixa forma que altres pobles de l’àrea metropolitana ens vorem greument afectats per l’accés al Port.»

Des de Compromís per Alboraia destaquen «El Port de València és una infraestructura enclavada dins la ciutat, íntimament vinculada a la ciutat i la seua àrea metropolitana. Mentre, en altres ports i ciutats importants, la tendència és allunyar les instal·lacions portuàries de les ciutats. Pensem que s’ha de plantejar si l’ampliació és necessària i si no és millor seguir les tendències d’allò que s’està fent en altres llocs. Perquè a més l’ampliació no està al servei de l’economia productiva valenciana»