Compromís per Paterna presenta una moció de suport pels drets LGTBI+ amb motiu del dia internacional de l’orgull

Compromís per Paterna ha registrat hui una moció, per al seu debat al pròxim plenari municipal, per a visibilitzar la lluita social que l’activisme LGTBI ha suposat a l’Estat espanyol, per aconseguir drets humans bàsics que hui en dia es continuen vulnerant diàriament “Amb esta moció recordem la importància de prendre mesures concretes per a posar fi a la discriminació contra les persones LGTBI i manifestem la nostra especial preocupació davant el més que notable repunt del discurs de l’odi”, manifesta la regidora de Compromís Neus Herrero.

 

La mateixa regidora informa que “a la moció registrada instem a l’ajuntament de Paterna a realitzar una denúncia explícita contra la lgtbfòbia, així com expressar un compromís concís d’engegada de mesures per a erradicar aquesta xacra social. Com a mostra pública i visible, amb motiu del 28 de juny demanem que es penje al balcó de l’ajuntament la bandera arc iris del moviment LGTBI+ i que s’il·lumine la façana del consistori com tots els anys”.

 

Assenyalen des de la formació que “cal seguir denunciant que encara a dia de hui, segons l’últim informe Homofòbia d’Estat, publicat al desembre de 2020 per l’Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex (ILGA, segons les seues sigles angleses), hi ha 11 països que condemnen la conducta homosexual amb la pena de mort i 69 Estats membres de l’ONU encara criminalitzen els actes sexuals consentits entre persones adultes del mateix sexe. És per aixó que reiterem la importància de denunciar aquesta situació i de lluitar pels drets de totes les persones, des de la perspectiva que la lluita pels drets LGTB+ és la lluita pels drets humans”.

 

“Els municipis són els espais més propers a la ciutadania, els quals juguen un paper fonamental en la visiblització del col·lectiu LGTBI+, sent un referent d’integració i lluita contra la discriminació. Per això és necessari el nostre compromís en donar resposta a la població LGTBI+ en tot allò que siga de la nostra competència. Perquè la LGTBfòbia, lluny de desaparèixer, continua manifestant-se en aules, llars, en centres d’oci i de treball, a l´àmbit familiar i fins i tot, a les administracions i serveis públics”, indica Neus Herrero.

 

La mateixa afirma per a concloure que “és necessari reivindicar una educació pública, laica, de qualitat i que atenga a la diversitat com a requisit per a crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància, on s’incloga la defensa de la diversitat familiar i la lluita contra qualsevol tipus de discriminació, també és necessari expressar un compromís efectiu contra possibles retallades socials, i garantir especialment una major prevenció i tractament del VIH. Per aixó volem que es sol·licite al Govern de l’Estat l’aprovació definitiva de la Llei integral LGTBI+ com a marc legislatiu estatal que unifique i garantisca els drets de totes les persones LGTBI+”.