El Club de Producte Alboraia Artesans de l’Orxata imparteix formació en cuina de la mà del xef Lluis Penyafort

El Gremi de Horchateros Artesans d’Alboraia juntament amb Alboraia Turisme estan duent a terme accions formatives en els Centres de Turisme de Gandia i València.

Aquest projecte formatiu del Club de Producte d’Alboraia va dirigit a professionals de l’hostaleria sobre l’orxata artesana i els seus usos en cuina. L’acció, emmarcada en l’estratègia de posicionament del Club de Producte Alboraia Artesans de l’Orxata, posa en valor la qualitat de l’orxata artesana i la promociona com un producte versàtil que pot formar part del receptari de qualsevol cuina, en plats dolços i també salats, més enllà del conegut ús com a berenar o postres. Lluis Penyafort, divulgador, cuiner i assessor gastronòmic, és el formador encarregat d’impartir el curs.

La Xarxa de Centres de Turisme (CdT) és l’eina de Turisme Comunitat Valenciana que té entre els seus objectius la innovació i promoció de la gastronomia, i de l’hostaleria i el turisme.

El 23 i 24 d’abril s’ha realitzat la formació de «Plats amb orxata artesana» a Gandia. I el 7 de maig es durà a terme una altra acció formativa «Coneixement i tast de l’orxata artesana»en el CdT de València.

Molt més que una beguda

L’orxata artesana no és només una beguda extraordinària, és també un ingredient per a la realització de múltiples receptes tant dolces com salades. Algunes de les receptes que s’han ensenyat en el curs són: Cebiche de llobarro amb llet de tigre d’orxata, Arròs cremós de cansalada viada i bolets amb orxata, Ensalada de fartó cruixent amb oli d’alfàbega i gelat d’orxata, Curri verd d’orxata amb pollastre i verdures de l’horta, Costelles agredolces d’orxata o un Brownie de xocolate i orxata. A més, l’orxata també té moltes aplicacions en cocteleria com una beguda vegetal refrescant i amb molts matisos en boca.