El regidor d’Educació i l’alcaldessa de Paiporta visiten les obres de reforma integral del CEIP Jaume I en la seua última fase

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, han visitat les obres del CEIP Jaume I amb l’arquitecte municipal, la direcció de l’obra i els responsables de la constructora, empresa DOALCO.

Està previst que les obres de Primària finalitzen durant el primer trimestre de l’any. Per això, la Regidoria d’Educació ha volgut supervisar aquesta fase per a ultimar alguns detalls i afegir millores als acabats de l’obra. «Volem oferir unes instal·lacions no sols reformades sinó adaptades a les necessitats de l’alumnat i el professorat del centre i, per això, és important supervisar tot el procés per a anar adaptant-lo, canviant o afegint tot el necessari» explica Alejandro Sánchez. La inversió total del projecte del col·legi és d’1,5 milions d’euros per a material de condicionament interior i exterior del centre, millorar l’accessibilitat i reforçar la seguretat.

La part d’Infantil es va acabar abans que començaren les classes al setembre i els alumnes i les alumnes van arrancar el curs amb tot el seu edifici reformat. Per part seua, la part de Primària està en la seua última fase d’obres i, mentrestant, l’Ajuntament ha destinat una considerable inversió del seu pressupost al lloguer d’espais que permeten la continuïtat de les classes durant la reforma integral de l’edifici. «Som l’únic ajuntament que ha destinat pressupost propi a aquest efecte i l’esforç val la pena perquè per a nosaltres és fonamental oferir una educació pública i de qualitat en tot moment» explica el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez.

El Pla Edificant continua avançant

En total, La Conselleria té assignats de moment 25,8 milions d’euros d’inversió per al Pla Edificant a Paiporta que consta de tres projectes diferents, la reforma del CEIP Jaume I i la demolició i construcció del nou IES La Sénia i del CEIP L’Horta. Aquests dos últims sense necessitat de moure als alumnes dels seus centres fins que no acaben les obres i puguen estrenar edifici. Per a l’alcaldessa, Maribel Albalat, «es continua avançant amb èxit tant en les reformes com en les adequacions de pressupost en els tres projectes Edificant que estan en marxa per a modernitzar els centres educatius i adequar-los a les noves exigències educatives del segle XXI».
Dins del Pla Edificant també està prevista la reforma del CEIP L’Horta, per a la qual la Conselleria d’Educació invertirà 7,4 milions d’euros per a demolir l’antic centre i construir en el mateix solar una nova escola. Comptarà amb dues aules de 2 anys gratuïtes, 6 aules d’Infantil i 12 de Primària amb un total de 490 places escolars. També disposarà de menjador per a 600 comensals amb cuina pròpia, gimnàs i aules de reforç.
En el cas de l’IES La Sénia, la Regidoria d’Educació ha estat en constant comunicació amb la Conselleria per a adequar la inversió a les noves exigències del projecte que han anat sorgint en les diferents reunions de l’equip redactor i el Consistori. Durant el mes de gener està prevista una reunió de l’equip redactor del projecte, la direcció del centre i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Paiporta per a la redacció del projecte final amb el qual podrien començar les obres comptant ja amb tot el pressupost final.