Els projectes presentats pels ciutadans de La Pobla de Farnals es troben en fase d’estudi per part dels tècnics i en maig es votaran

La regidoria de Participació Ciutadana de La Pobla de Farnals ha organitzat, per quart any consecutiu, un procés d’inversions participatives, mitjançant el qual els veïns i veïnes de La Pobla han pogut presentar les seues propostes de projectes per a realitzar en el poble, amb l’objectiu d’incrementar el benestar comú. En total s’han presentat 55 propostes, de les quals 26 han passat la primera fase d’estudi tècnic sobre la seua viabilitat. Les propostes descartades ho han sigut per no ser competència municipal, per correspondre a despeses que no són considerades com a inversió, o bé per la seua inviabilitat a nivell tècnic. Del 3 al 16 de maig tindrà lloc la fase de deliberació, en la qual es realitzaran diversos tallers explicatius, i del 17 al 24 serà la fase de votació de les propostes acceptades. La regidoria donarà informació sobre aquestos projectes, així com també sobre la manera de votar telemàticament.

 

Sergio Cebrián, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de La Pobla de Farnals, s’ha mostrar “molt orgullós amb la implicació del nostre veïnat”. “Tenint en compte les limitacions que hem tingut enguany a causa de la pandèmia, per la qual no hem pogut realitzar reunions presencials, hem fet tallers virtuals i cridades telefòniques a associacions, i qualsevol persona ha pogut aportar la seua proposta a través de la web habilitada (www.lapobladefarnals.governalia.es)”, ha explicat Cebrián, qui ha destacat que enguany “ha participat per segona vegada el Consell de la Infància i l’Adolescència Municipal (CIAM), amb una sessió presencial on exposaren les seues necessitats en matèria d’esports i medi ambient”.

 

“Totes les propostes són importants perquè, encara que algunes s’hagen descartat, ens són d’utilitat per a conèixer les necessitats del poble i tal volta poder realitzar-les amb altres partides municipals”, ha assegurat el regidor. Com a novetat, enguany l’Ajuntament es posarà en contacte amb les persones responsables de les propostes triades, per tal de perfilar amb elles el projecte.