“És el moment de la mobilitat verda, de moure’s més i contaminar menys”

Entrevista a l’alcalde de Mislata, Carlos F. Bielsa

Quin balanç fa de la legislatura marcada per la Covid?

Crec que la gestió municipal ha sigut clau en aquesta crisi sanitària. Els ajuntaments hem sigut la primera porta a la qual trucar, la primera entitat de gestió pública que ha vetlat per la protecció de la salut, la seguretat ciutadana, el suport als emprenedors, la crida d’acompanyament a les persones majors que viuen soles, o la garantia d’ajuda econòmica als col·lectius més vulnerables. I sens dubte hem donat resposta a totes aqueixes necessitats; hem aconseguit donar esperança i il·lusió en una etapa dolorosa, plena d’incerteses, i que per sort ja estem deixant arrere gràcies a la gestió sanitària i a l’administració de les vacunes.

Quins projectes li agradaria deixar canalitzats abans d’acabar la legislatura?

En els últims mesos s’han construït grans espais que són fruit de reivindicacions històriques de Mislata, i que prompte seran realitat i obriran les seues portes en els pròxims mesos; per exemple la nova piscina coberta municipal, l’auditori, el centre socioesportiu amb cafeteria, la remodelació integral de la nostra biblioteca, o l’esperada posada a punt de la nostra Residència de Persones Majors amb Centre de dia, que ja està en peu gràcies a l’esforç i cooperació de tres administracions públiques.

En quin punt es troba el complexe sanitari amb Residència i Centre de Dia?

Després de diferents obstacles de l’àmbit de la contractació, les obres es van reprendre, i la ciutadania esta veient com avancen a bon ritme les obres de la pròxima Residència amb Centre de dia, molt visible a l’entrada de Mislata. A més, l’entorn ja està urbanitzant-se per a que conte amb els millors accessos, amb nous espais públics i enjardinats; va a ser una gran millora per a donar més confort al barri i a la ciutadania.

Com s’imagina el seu municipi en un futur i com és el seu full de ruta?

Hi ha múltiples projectes en marxa per a dissenyar una ciutat entre tots, partint de la participació ciutadana que és clau per a entendre la forma d’avançar en conjunt. Alguns projectes no depén només de nosaltres, sinó del diàleg amb altres administracions. Per exemple, tenim pendent una solució per al nostre accés nord a la ciutat; és una urgència pacificar el trànsit. És el moment també de la mobilitat verda, és el moment de moure’s més i contaminar menys. I pretenem continuar treballant en això, desitjant que existisca empatia per part d’altres administracions per a connectar-nos millor; per exemple fent compatible en el servei públic de bicis de lloguer amb altres municipis de l’àrea metropolitana.

Es tornarà a presentar a les eleccions?

Sí, perquè tenim en marxa molts projectes i la meua prioritat continua sent Mislata; convertir-la dia a dia en la millor ciutat per a viure.