Focs d’artifici a La Pobla de Farnals en homenatge a les comissions falleres

Amb una disparà repartida per diferents punts del poble i ľhimne del Fallero, ľAjuntament va fer un xicotet homenatge el passat divendres a les comissions falleres i a la pirotècnia local per mantindre viu ľesperit faller un any més. La regidoria de Festes va apostar per donar suport al producte valencià, amb pólvora d’origen i producció 100% valenciana. “Amb tota la prudència, podem compatibilitzar fins a cert punt el caràcter valencià i les circumstàncies. Tornarà sense dubte la primavera, tornarem a tindre falles, però des dels compassos finals de ľhivern cal mantindre viva la flama de tot un poble”, ha expressat l’alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca.

La possibilitat de celebrar els principals actes fallers durant el segon semestre del 2021 no està del tot tancada, segons evolucione la pandèmia i amb l’esperança que la vacunació massiva comence prompte i tinga els efectes desitjats. La setmana passada tingué lloc una reunió al Palau de Congressos de València amb representants municipals dels pobles valencians amb comissions falleres on es va abordar aquesta qüestió, on es va destacar la necessitat que es millore la mobilitat ciutadana per poder reactivar el sector. En este sentit, el regidor de Festes de la Pobla, Sergio Cebrián, ha manifestat que l’Ajuntament ha deixat a disposició de la Junta Local Fallera la subvenció intacta “perquè puguen disposar de crèdit d’ací a finals d’any per si es pogueren desenvolupar activitats”.

La Junta Local Fallera de la Pobla de Farnals, que agrupa les cinc comissions del municipi (falla Ramonet el Traquer, falla del carrer la Mar, falla del carrer Estació, falla de La Creu i falla Neptuno de la platja), va programar la setmana gran de la festa dels valencians i les valencianes amb tot un seguit d’activitats que la població va poder realitzar des de les seues cases.