Juanjo Civera: “el nostre objectiu és consolidar «Ben Cuit» després de quatre edicions realitzades”

El municipi celebra l’últim cap de setmana de setembre la cinquena edició de la Fira Gastronòmica “Ben Cuit”

Aquest mes de setembre a Foios tindrà lloc una nova edició de “Ben Cuit”, Quines novetats presenta?

Sí, l’últim cap de setmana de setembre celebrarem la cinquena edició en sis anys de la Fira Gastronòmica “Ben Cuit”, serà la cinquena edició per la Covid.

Més que novetats, el nostre objectiu és consolidar la fira després de quatre edicions realitzades. Volem que la gent gaudisca dels establiments i hostaleria, i també, de les activitats i tallers que hem preparat des de la regidoria de Cultura.

La principal novetat ve marcada pel tema de la Covid, perquè no hi haja aglomeracions, en comptes de desenvolupar Fira de la Tapa en un lloc específic, hem apostat per una Ruta de la Tapa que no concentre a la gent en el mateix lloc.

Els bars i restaurants del municipi oferiràn dues tapes que entren a concurs i hi haurà cinc premis.

Quins són els principals atractius de la fira?

A part de la ruta i el concurs, hi haurà activitats relacionades amb la gastronomia tant culturals com formatives. A més, tindrem teatre per a xiquets i adults; teatre al carrer per a tota la família; tastos de vi i de cervesa; tallers de pastisseria en dues de les pastisseries de la localitat, moltes activitats per a majors i xicotets.

Què li diria als veïns i veïnes de la població perquè s’animen a participar de la fira gastronòmica?

Que estiguen tranquils perquè totes les activitats que es duran a terme compliran mesures i protocols marcats per Sanitat, que vinguen i que gaudisquen i es lleven una mica del cap la situació que estem travessant.

Els interessats i interessades a inscriure’s en els tallers poden fer-ho trucant al telèfon de Cultura.

La relaxació de les restriccions va suposar un respir en la restauració de Foios…

Sí, suposarà no sols beneficis econòmics també socials.

Des de l’àrea de comerç estan posant en marxa contínuament campanyes de suport al comerç local, per a l’últim trimestre de l’any què destacaria?

Recentment, aquest mes de setembre, hem estat duent a terme fins al dia 21 la Ruta Comercial. Durant quasi vint dies la gent ha tingut una espècie de passaport que li anaven encunyant cada vegada que comprava i comprant en cinc establiments podia depositar-ho en una urna i entrar en el concurs de 50 vals de 30 euros per a gastar els dies 24, 25 i 26 en els locals adherits a la campanya que són 42. El diumenge 26, al matí, en la Albereda de Foios tindrem una xicoteta Fira Comercial com a cim d’aquesta campanya.

D’altra banda, al novembre iniciarem la campanya de Nadal per a dinamitzar les compres en el nostre municipi.

En una època complicada per al sector econòmic, com és la relació de l’ajuntament amb el teixit associatiu comercial?

Estem en contínua comunicació i treballem unint sinergies, treballem coordinats i en completa cordialitat. Abans, a l’Ajuntament de Foios no existia un pressupost específic per a l’àrea de comerç i des de fa uns anys ja comptem amb ell. Amb això podem realitzar accions que abans no podíem, activitats que ajuden a consolidar el comerç del municipi. Són molts els comerços i serveis associats en els últims anys ha crescut el nombre de socis.