La Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grup Ugarte Automoció seleccionen 10 projectes als que destinen 20.000 euros

El jurat de la 26 edició de la convocatòria d’Ajudes a Projectes Interassociatius per a l’any 2020 ja ha publicat la seua resolució. Dels 28 projectes presentats en aquesta edició, els membres del jurat conformat per representants de la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grup Ugarte Automoció han seleccionat 10 projectes que promouen el treball en xarxa entre associacions en l’àmbit comarcal de l’Horta (Horta Sud i Horta Nord).

La convocatòria anual d’Ajudes a Projectes Interassociatius té com a principi inspirador afavorir la participació ciutadana i enfortir el teixit social, contribuint a la realització de projectes de desenvolupament cultural, social o educatiu que promoguen la col·laboració entre associacions. La convocatòria d’enguany contribueix a la transformació global de les nostres societats per a complir amb l’Agenda 2030, promovent la realització de projectes i aliances entre associacions que tinguen un compromís amb desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A continuació es presenten els 10 projectes premiats, en els quals participen més de 50 associacions i entitats sense ànim de lucre. En les pròximes setmanes s’anunciaran els detalls de l’acte d’entrega de les ajudes.

  • Sostenibilitat 3F’, projecte que té com a objectiu fer un barri més sostenible i responsable amb el medi ambient, amb aliances amb la resta d’associacions. Presentat per Associació Veïnal i Cultural Tres Forques, AMPA CEIP Ciudad de Bolonia, AMPA Escoleta Infantil SOLC, Colecamins, València per l’aire, més de 20 empreses, entitats educatives i Associació de Comerciants Mercat de Castella. Import de l’ajuda 1.700 €.

  • L’Alzheimer és cosa de tots’, per a promoure la prevenció, el diagnòstic i la normalització de la malaltia de l’Alzheimer. Presentat per Associació Cultural Falla Verge de l’Olivar, AFASUD, Artistas Noveles, Onda Valencia TV, Special K Crem, Grupo Tiryus, Grup de Cant, Ball i Dances l’Olivar, Club Gimnasia Rítmica del Barrio del Cristo, C.F. Sporting Alaquàs, Ajuntament d’Alaquàs, Periòdic El Levante, Laura Sena Periodista, Papelería Aguña, Comercios varios d’Alaquàs per al mercat solidari, EPA Alaquàs, Residencia Canalejas, Junta Local Fallera i Comissions Falleres d’Alaquàs. Import de l’ajuda 2.000 €.

  • Inspira’t, voluntariat ambiental’, per a crear un equip de voluntariat ambiental amb diversitat intel·lectual. Presentat per Patronato Intermunicipal Francisco Esteve (PIFE), Proyecto Empar, Plena Inclusión C.V. i Fundación Limne. Import de l’ajuda 2.800 €.

  • ¡¡No al Bullying!!’, projecte per a detectar i combatre comportaments inadequats des de les aules. Presentat per l’associació AMPA Enric Valor, AMPA Pere Boil, AMPA García Planells, IS Pere Boil, CEIP Enric Valor i Vives i CEIP José García Planells. Import de l’ajuda 2.800 €

  • Creació de taules de cultiu per a diferents entorns urbans’, per a construir e instal·lar taules de cultiu, amb l’objectiu de millorar la comunicació entre veïns i l’ús d’espais comuns. Presentat per El Club de l’Horta, Hackerspace i Benimakers. Import de l’ajuda 1.500 €.

  • Natació adaptada’, per a desenvolupar l’estructura i consolidar la secció de natació adaptada dins del Club de Natació Fénix de Manises. Presentat per AFADIMA, Club de natación Fénix. Import de l’ajuda de 1.400 €.

  • Vestint Il·lusions’, projecte per a donar visibilitat i sensibilitzar sobre la situació dels xiquets i xiquetes en situació vulnerable i potenciar el vincle intergeneracional entre infants i dones. Presentat per ARTIC i Taller Madre Mazzarello-Amparito Baviera. Import de l’ajuda 2.000 €.

  • La memòria dels sentits’, per a millorar la salut física i mental i el benestar dels i de les residents de la residència La Marxadella de Torrent, promovent l’intercanvi intergeneracional. Presentat per AVV El Vedat, Solidaritat Torrent i ARTIC. Import de l’ajuda 1.600 €.

  • Riu Túria, més viu que mai’, per a millorar la qualitat de vida i integració de les persones amb malaltia mental mitjançant la participació en tasques comunitàries. Presentat per AFEMPES, Coordinadora en Defensa de los Bosques del Turia, CIEEF (Centro para la Investigación y Experimentación forestal), PRISMA (Mancomunitat Camp del Túria) i Fundación Secretariado Gitano. Import de l’ajuda de 1.700 €.

  • Las mil miradas del barrio’, projecte per a promoure l’acció comunitària en el Barri del Crist mitjançant una activitat participativa interassociativa. Presentat per Associació Teuladí, AVVV Barrio del Cristo, Asoc. Majomaï, Compartiendo Solidaridad, AMPA CEIP Nuestra Señora del Carmen, AMPA CEIP Vicente Blasco Ibáñez. Import de l’ajuda 2.500 €.

En els 26 anys de la convocatòria de Projectes Interassociatius s’han lliurat ajudes per valor de 248.671 €, repartits entre 158 projectes i més de 800 entitats subvencionades. Amb les Ajudes a Projectes Interassociatius de la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grup Ugarte Automoció, es mobilitzen recursos per donar resposta a les necessitats des de la pròpia societat civil, enfortint el treball en xarxa, incrementant la participació i construint ciutadania.