La III Gala Catarrogines homenatja el paper fonamental de la dona durant el confinament

La III Gala Catarrogines va canviar enguany de format. Obligada per la situació actual, va modificar la seua forma, però no el seu fons, ja que una vegada més va reivindicar el paper de la dona dins de la societat i especialment durant els mesos més durs de la pandèmia. Per a aquest fet, des de la regidoria d’Igualtat es va optar per una gala, conduïda per Pepa Cases, en el Teatre Auditori i amb aforament reduït, on en lloc de l’habitual calendari, es van donar a conéixer aquestes 13 dones catarrogines de 2021 amb un emotiu video que ha sigut el colofó per a les Jornades de la Dona a Catarroja.

“Sempre és important una acte públic que reforce la visibilitat del paper fonamental de la dona dins de la societat, per això era important adaptar la Gala Catarrogines 2021, més encara en un any en que ens hem trobat amb grans dificultats i en el qual el paper de les 13 dones que vam reconéixer mitjançant el video ha sigut fonamental. Elles no han parat, no podien parar i el seu esforç durant aquests mesos ens ha ensenyat una valuosa lliçó”, explica Beatriz Sierra, regidora d’Igualtat.
D’aquesta manera, en el video de Catarrogines 2021 han tingut presència les dones que han format part de tots els sectors fonamentals durant aquesta pandèmia. Rocío Espino, conductora d’autobús, Carolina Ramos, mestra, Amparo Máñez, María Ángeles Linares i Sani Castillo, policies locals, Adelina Giner, funcionària municipal, Ana Isabel Heras, hostalera, Bea Ferrer, neteja viària, Amparo Gálvez, fisioterapeuta, Rosa María Llàcer, servei de correus, Rebeca Jiménez, auxiliar de farmàcia, María Tarazona, caixera de supermercat i Concepción Valls, comare.

El Teatre Auditori s’ha omplit d’aplaudiments per a aquestes 13 dones que ho continuen donant tot perquè puguem seguir endavant en una de les situacions més complicades de les nostres vides. Fins allí han acudit amb totes les mesures de seguretat, les homenatjades amb una invitació reduïda de les seues famílies i col·laboradors perquè aquest acte fóra possible. La vicealcaldessa, Lorena Silvent, ha tancat l’acte lloant el “paper de les nostres 13 catarrogines de 2021, una xicoteta representació de la importància del paper de la dona dins de la nostra societat que ens ha de continuar guiant fins a aconseguir la Igualtat. Sense nosaltres el món s’atura.”