La Mancomunitat de l’Horta Sud demana a la Diputació de València suport en els plans de Mobilitat Sostenible

La presidenta de la Mancomunitat de l’Horta Sud Eva Sanz i els vicepresidents José Cabanes i Isabel Martín s’han reunit este matí en la seu de l’organisme comarcal amb la diputada de Mancomunitats Dolors Gimeno i amb la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó per donar a conéixer de primera mà les línies de treball que està desenvolupant l’ens supramunicipal.

La diputada provincial de Mancomunitats, Dolors Gimeno, ha explicat que la visita «representa seguir en la ronda de contactes que estem fent amb totes les mancomunitats per conéixer les seues necessitats, explicar la nova normativa sobre mancomunitats i analitzar possibles col•laboracions».

La presidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz, ha posat damunt la taula la necessitat comuna de millorar la connexió entre els pobles de la comarca i estudiar la possibilitat de mancomunar serveis de mobilitat sostenible i planificar rutes entre els pobles.

Per la seua part, la vicepresidenta de la Mancomunitat, Isabel Martín ha incidit en la necessitat d’encetar projectes comarcals per marcar línies estratègiques d’emergència climàtica i l’oportunitat d’abordar-les de manera mancomunada, començant per la mobilitat però també pel tractament d’aigües. El vicepresident Cabanes ha informat sobre l’inici de la comissió de projectes europeus i la conveniència d’estudiar els potencials turístics de la comarca.

Tant la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, com la diputada, Dolors Gimeno, també responsables de les àrees de Diputació de Medi Ambient i Mobilitat Sostenible respectivament, han informat sobre la nova línea d’ajudes a municipis i mancomunitats per l’emergència climàtica REACCIONA, que recollirà subvencions per a la mitigació, l’adaptació i l’educació climàtica dels municipis, entre els quals hi haurà ajudes per a la redacció de plans directors de mobilitat intermunicipals.

Finalment, per part de la Mancomunitat, també s’ha posat damunt la taula la necessitat d’ampliació de les instal•lacions de l’ens per donar un millor servei a la ciutadania.