La Pobla de Farnals commemora el 25N amb la lectura d’un manifest

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals s’ha sumat hui a la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, amb la lectura d’un manifest i un minut de silenci en la Plaça de l’Ajuntament, a les 12 hores. L’acte, que s’ha celebrat amb totes les mesures de prevenció contra la Covid-19, ha comptat amb la participació dels representants municipals, encapçalats per la regidora de Benestar, Maria Carme Benlloch, que ha deixat patent amb les seues paraules la repulsa del municipi cap a qualsevol tipus de violència exercida contra les dones.

Segons ha explicat l’edil, “enguany no s’ha pogut desenvolupar un extens programa d’accions entorn al 25N a causa de la pandèmia, però des de l’Ajuntament mantenim ferm el nostre compromís en matèria de lluita contra la violència de gènere amb diferents accions i campanyes”. Un exemple d’estes campanyes ha sigut la titulada “La Pobla de Farnals dóna la cara”, mitjançant la qual l’Ajuntament ha penjat una lona de més de cinc metres amb les cares de nombrosos veïns i veïnes del municipi que mostren la seua repulsa cap a la violència contra les dones. La regidora ha valorat molt positivament aquesta acció, en la qual “el nostre veïnat ha demostrat una gran responsabilitat per a fer front a aquesta lacra social”.

A més, des de l’Ajuntament s’està duguent a terme un procés participatiu per a l’elaboració del I Pla Municipal Contra la Violència de Gènere. Fins al pròxim 30 de novembre el veïnat pot participar en la confecció del Pla a través d’un qüestionari online per a donar el seu punt de vista sobre els objectius i accions a desenvolupar. “És fonamental comptar amb la visió del poble sobre un tema de tanta urgència social com aquest, en el qual estem treballant i que es veurà reflectit en el I Pla Contra la Violència de Gènere, una eina de bàsica que necessitem per a aconseguir que la nostra localitat continue sent un lloc inclusiu, respectuós amb la diversitat i en el qual homes i dones visquen en igualtat d’oportunitats en totes les vessants de les seues vides”, ha afirmat Maria Carmen Benlloch.

D’altra banda, al Grup de Memòria per a la prevenció de malalties d´Alzheimer i relacionades s’han treballat aspectes relacionats amb la igualtat amb motiu del 25N, i
altres associacions i entitats municipals s’han sumat també a la commemoració, com ara Mujeres por la Sororidad i el Taller de Teatre d’Adultes de la Pobla, que han creat conjuntament un videoclip de repulsa cap a la violència de gènere.