La Pobla de Farnals programa una celebració alternativa del Dia de la Dona

La regidoria de Benestar de la Pobla de Farnals ha preparat diferents iniciatives per a celebrar el Dia de la Dona, en una campanya marcada per la pandèmia que promourà l’apoderament femení amb accions que no posen en risc la salut de les persones. “Hem decidit aprofitar la tecnologia per a potenciar la visibilització de les dones en una data tan assenyalada, amb una celebració alternativa amb la qual evitarem els actes presencials”, ha explicat la delegada del departament, Maria Carme Benlloch.

Així, la campanya començarà amb la publicació d’un vídeo a les xarxes socials que relata l’experiència d’una dona en les diferents etapes de la vida, una producció audiovisual ambientada en els escenaris de la nostra localitat. També hi tindrà lloc el repartiment de mascaretes morades amb un estoig protector en els edificis municipals del poble i de la platja. D’altra banda, la tradicional lectura del manifest per a commemorar el Dia de la Dona es realitzarà de forma virtual, amb la publicació d’un vídeo a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Tanmateix, des de l’àrea de la Dona de la regidoria de Benestar, es llança una proposta participativa al veïnat, consistent en penjar llençols, mocadors o qualsevol teixit de color morat de les finestres i els balcons, amb l’objectiu de demostrar que la dona està en lluita per la Igualtat. “La pandèmia no ens pot detindre en l’eliminació de les desigualtats de gènere, perquè en només 2 mesos ja han hagut 11 dones assassinades per les seues parelles o ex parelles durant este 2021”, ha expressat Benlloch, que ha afegit que l’Ajuntament de la Pobla “seguirà treballant en favor del feminisme i l’apoderament de les dones”.