Manises celebra el Dia Internacional de l’Orgull

L’Ajuntament de Manises commemora el Dia Internacional de l’Orgull a través d’una campanya municipal proveïda d’una sèrie d’activitats amb la finalitat de donar visibilitat i rellevància al col·lectiu LGTBI+. El lema de la campanya d’aquest any 2021 “Sigues qui sigues, estimes a qui estimes” engloba totes les formes d’amor i sexualitat possibles.

Segons paraules d’Irene Camps Soriano, regidora de Diversitat Afectiu-Sexual de l’Ajuntament de Manises, “durant aquest període de pandèmia, els drets de les persones LGTBI+ s’han vist vulnerats en repetides ocasions, per això, el col·lectiu LGTBI+ s’alça amb més força i ix al carrer per a no cedir ni un pas en els seus drets, reivindicant, en aquesta ocasió, els drets per a les persones trans”.

“L’Ajuntament de Manises, amb la intenció de donar suport sempre a la seua ciutadania, s’uneix a aquestes reivindicacions amb la finalitat d’obtindre una plena igualtat social davant la nostra diversitat afectiu-sexual i de gènere”, ha afegit la regidora.
A partir d’aquesta setmana, en els diferents edificis municipals podrem observar un total de 12 figures representatives de la diversitat existent en el col·lectiu LGTBI+, imatges que també es distribuiran en minimupis pels comerços locals.

Entre les activitats es troba un taller en línia “Atenció a la diversitat LGTB”, que estarà disponible per a realitzar-lo durant dues setmanes a partir de hui i es podrà accedir a través del següent enllaç: https://hablemosdeigualdad.es/manises-lgtbi/

En la façana de l’Ajuntament de Manises es penjarà una pancarta reivindicativa d’aquest col·lectiu que romandrà instal·lada durant tota la setmana. Seguint amb la planificació, el dilluns, 28 de juny, s’instal·larà un punt d’informació arcoiris en el mercat de venda no sedentària, situat al costat de la parada de metro Manises, per a repartir fullets informatius i una sèrie de bosses amb el disseny del cartell de la campanya fins a esgotar existències. Aqueix mateix dia, a les 12 hores del matí, la regidora de Diversitat, Irene Camps Soriano, llegirà un manifest que es podrà seguir a través de Radi Manises 105.7

Aprofitem aquesta ocasió per a recordar que l’exposició “La situació de les persones LGTBI+ en el món: Drets i criminalització” contínua oberta al públic a casa Violeta fins al dia 30 de juny, en horari de 9 a 14 hores.

El fermall d’or a aquesta setmana plena d’activitats, finalitzarà el divendres 1 de juliol, a les 22.30 hores, al parc dels Filtres, amb la projecció de la pel·lícula “Pride”, de temàtica LGTBI i amb la qual donarà principi l’habitual cinema d’estiu de Manises 2021, amb entrades gratuïtes fins a completar l’aforament.