Paiporta destinarà 350.000 euros per a ajudes a empreses i autònoms

La Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Paiporta concedirà ajudes a empreses, comerços, treballadores i treballadors autònoms de fins a 900 euros. Podran beneficiar-se de les ajudes aquells negocis obligats a tancar per l’alerta sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus Covid-19, i també aquells autònoms, autònomes o empreses obertes que hagen patit una disminució d’ingresos de més del 50%.  La quantitat total que destinarà l’Ajuntament a aquestes ajudes serà de 350.000 euros.
Aquest suport excepcional de la Regidoria d’Economia es podrà destinar al pagament de lloguers i hipoteques, despeses fixes com subministraments, telefonia, programes informàtics, dominis o hostings web, i se subvencionaran també fins a 150 euros de l’Impost de Béns Immobles (IBI).
Amb aquesta mesura, el govern de Paiporta vol donar un suport especial a aquells negocis sobre els quals ha impactat de ple l’aturada de l’activitat econòmica a conseqüència del confinament decretat per a frenar els contagis del coronavirus Covid-19. Les bases amb tots els detalls es donaran a conéixer en breu.
«Som un ajuntament amb uns comptes sanejats, fruit de la bona gestió dels últims anys, i ara podem fer front amb totals garanties a les necessitats derivades d’aquesta situació totalment excepcional amb la qual ens hem trobat», ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín, qui ha afegit que «la primera prioritat del govern han sigut les persones més vulnerables, però també cal atendre aquelles i aquells als quals, de la nit al matí, li ha desaparegut la seua font d’ingressos».
La regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, ha afegit que «el teixit econòmic de Paiporta se sustenta principalment sobre xicotetes i mitjanes empreses, a les quals cal ajudar, ja que moltes han vist tallada la seua activitat a causa d’aquesta pandèmia».
Jiménez també ha avançat que «aquestes ajudes són sols el primer pas, però ja estem treballant sobre escenaris futurs per a ampliar-les o ajustar-les a les noves realitats que anem trobant amb el pas de les setmanes i els mesos». De fet, les regidories d’Economia i Hisenda treballen conjuntament en noves bonificacions de taxes i impostos per a comerços i negocis locals que s’anunciaran en breu.